-
-
6 m
0 m
0
1,1
2,2
4,46 km

Vista 480 veces, descargada 1 veces

cerca de Palafolls, Catalunya (España)

Introducció
Recorregut per la façana litoral del terme municipal de Malgrat de Mar. S’hi poden observar paisatges naturalitzats i guardonats amb la distinció de Bandera Blava.

Característiques:
Aquesta passejada transcorre per les quatre platges de Malgrat de Mar: Punta de la Tordera (espai protegit Xarxa Natura 2000), la Platja de la Conca –destaca per la seva zona dunar amb vegetació psamòfila-, i les platges de Malgrat Centre i de l’”Astillero”, façanes del centre urbà i turístic amb el distintiu de Bandera Blava.

Serveis
Durant l’estiu aquestes platges estan dotades de servei de salvament, informació de l’estat de la mar i diferents serveis públics en funció de la platja:


  • Punta de la Tordera: punt de vigilància.

  • Platja de La Conca: lloc de socors, punt de vigilància, accessos adaptats, recollida selectiva, lavabo i dutxa i canal d'entrada i sortida d'embarcacions.

  • Platja de Malgrat Centre: lloc de socors, punts de vigilància, accessos adaptats, guinguetes de platja, quiosc de gelats, zones de gandules, recollida selectiva, zones d'esport a la sorra, lavabos i dutxes, zones d'oci infantil, àrees d'esport, servei de creuer marítim, canal d'entrada i sortida d'embarcacions.

  • Platja de l'"Astillero": lloc de socors, punts de vigilància, accessos adaptats, zones de pícnic, lavabos, dutxes, guinguetes de platja, zones de gandules, recollida selectiva, zones d'esport a la sorra, zona d'oci infantil, activitats aquàtiques, canal d'entrada i sortida d'embarcacions.
Flora i fauna

Cal destacar la Punta de la Tordera i el seu entorn com a zones protegides de nidificació i com a hàbitat de bosc de ribera. A la Platja de la Conca s’han observat postes d’ous de tortuga marina i de corriol menut entre la vegetació psammòfila.Patrimoni / cultural

A l’arribar a la Platja de Malgrat Centre i a la Platja de l’”Astillero” es pot veure La Pilona, situada a uns 400 metres mar endins. Aquesta construcció forma part de les restes d’un sistema de transport aeri de mineral de ferro de les antigues mines de Can Palomeres.
Waypoint

Delta de La Tordera

Waypoint

Vegetació Psamòfila

Waypoint

Estació de Ferrocarril

Waypoint

La Pilona

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta