Coordenadas 139

Fecha de subida 16 de junio de 2015

-
-
294 m
277 m
0
0,5
1,0
1,92 km

Vista 717 veces, descargada 7 veces

cerca de Terrassa, Catalunya (España)

Els carrers de la Vila de Terrassa adquireixen una disposició regular i ordenada com succeeix amb altres viles de nova creació de la Corona d'Aragó.
La Vila de Terrassa constava d'un nucli central en què hi havia tres carrers -el superior o sobirà, el mitjà o major i el baix o jussà-. Aquests carrers estarien enllaçats per altres carrers secundaris (el de Riembau o d'en Bastard, del Forn i de Na Morella). El carrer major sortia de la plaça on es trobava els centres de decisió i de poder: el castell palau, la universitat -l'organització municipal que corresponia a l'època, l'església i el lloc on es realitzava el mercat. La vila estava a l'interior d'un parell defensiu format per un fossat exterior, una muralla i les seves torres i portes d'entrada.

També del període medieval Terrassa té el Castell de Vallparadís, un edifici original del segle XII que es converteix en Cartoixa en els segles XIV-XV. Fou restaurat durant els anys cinquanta i des del 1959 ha desenvolupat usos museístics.
foto

Línia de ferro a terra que marca els límits de l’antiga muralla medieval pel Raval de Montserrat

El ferro indica on està situada la muralla en aquells temps.
foto

Portal de Dalt

Carrer de les Parres, formava part de l'antiga vila medieval.
Castillo

La Torre de Palau

La torre del Palau va ser construïda el segle IX, però va ser reformada el segle XII. És d'estil romànic, fa 26.70 m d'alçada i per construir-la es van fer servir materials com còdols de riera. Durant molts anys la seva funció va ser com a presó, però no una presó corrent sinó una presó on els presos compartien cel·la.
Ruinas

El Tram de muralla visible

Antigament Terrassa es trobava envoltada per una muralla, que ajudava a defensar-se dels possibles atacs d'altres pobles. La muralla feia 4,5 m d'alçada.
Ruinas

El fragment de Torre de la Muralla Medieval

Fragment de torre de l'antiga muralla medieval. No es pot entrar per la seva antiga estructura.
foto

Pilastra de la columna de l’antic claustre del Palau

Esta situada al interior del bar cremat.
foto

Carrer de Dalt o Sobirà

Carrer de les Parres, formava part de l'antiga vila medieval.
foto

Portal Major (Portal de Sant Roc)

Situat en l'oest amb direcció Martorell. Era una de les quatre portes que obrien les muralles. Es deia Portal de Sant Roc perque el Leprosos era el Sant que els protegia.
foto

Carrer del Mig o Major

El carrer Major, la plaça Major i el Portal Major formaven la gran avinguda, era el lloc on hi havia més vida a la vila medieval.
foto

Carrer de Baix o Jussà

Carrer situat a baix del carrer major.
foto

Portal Nou

Es trova situat al sud cap a Barcelona.
foto

Portal de la Font

Situat al est i està orientat cap a Sabadell.
Castillo

Castell Cartoixa de Vall Paradís

L'edifici és originari del segle XII. Pertany a la noble família d'en Berenguer Sanlà. Es pot accedir des de dos punts o des del parc Vall Paradís o des del carrer Salmerón. El castell està format per un claustre quadrat de dos pisos, una muralla i unes torres rectangulars que l'envolten. Els punts importants a visitar són: - La porta d'accés: porta que dona accés al gran castell, formada de fusta i ferro forjat - Rosassa:està dins del claustre a la planta baixa. - Fossat: estava per la part nord, sud i oest, al est no perquè quedava protegit per el torrent - Saló del tinellet: actualment s'hi fan exposició allà d'art i objectes medievals o contemporanis. - Reses de la torre del Homenatge: no si veu gran tros ja que va quedar destruïda des de la part interna del claustre s'hi pot apreciar la major part.
Arquitectura religiosa

Iglesia

Es una iglesia on podran entrar a visitar-la, ja que es molt maca per dins. Actualment es celebren comunions, batejos...

1 comentario

  • terrassa medieval 16-jun-2015

    M'ha semblat una ruta molt interessant ja que aprens moltes coses noves sobre la teva ciutat i sobre com era en aquells temps medievals. La ruta passa per punts importants de la ciutat, cadascú amb la seva pròpia història. El que m’ha semblat més interessant és la ruta pel Castell de Cartotxa ja que t’explica la història, les seves parts, perquè el feien servir. El recorregut no es fa pesat però es una mica llarg .

Si quieres, puedes o esta ruta