Tiempo  2 horas 25 minutos

Coordenadas 3181

Fecha de subida 12 de mayo de 2014

Fecha de realización mayo 2014

 • Valoración

   
 • Información

   
 • Fácil de seguir

   
 • Entorno

   
-
-
1.210 m
341 m
0
5,8
12
23,01 km

Vista 1960 veces, descargada 97 veces

cerca de Collbató, Catalunya (España)

27a Cursa de l'Alba
Sortida/Arribada: Collbató (360 m)
Hora de sortida: 9:00 h
Distància: 24 km
Punt més alt del recorregut: Pic de Sant Jeroni (1.236 m)
Desnivell positiu: 1.100 m
Avituallamients: 6

Recorregut:
La cursa de l'Alba és una cursa amb un desnivell acumulat de 2.200 metres. Els primers quatre quilòmetres de cursa transcorren pel nucli històric de Collbató, per entrar en un tram de carretera i escales. A partir d'aquest moment ens endinsem per un sender al Parc Natural de Montserrat envoltant el massís per la seva part mitjana en un tram de lleugera baixada fins al quilòmetre 5 aproximadament on comença una dura pujada fins al Pla de Sant Miquel que en tram de pista ampla encimentada arribarem al Monestir de Montserrat. En aquest punt els acompanyants poden arribar en cotxe, cremallera o aeri per donar ànims als participants.

Aquí comença un dels trams més durs de la cursa, ascendim combinant més de 1.200 graons amb trams de sender d'incomparable bellesa fins al pic de Sant Jeroni (punt més alt del massís amb 1.237 m). Un descens sobre els nostres passos de 1,2 km aprox. ens conduirà fins a un descens suau d'uns 3 km fins a arribar de nou al Pla de Sant Miquel, on afrontarem l'últim descens molt tècnic que ens conduirà a la pancarta d'arribada. (http://www.cursalba.cat/)

Victor Estepa i Anna Comet s'imposen a la 27a Cursa de l’Alba

Resultats:
1 masc. Victor Estepa Fontana 01:55:41.00
1 fem. Anna Comet Pascual 02:21:07.83
cima

Sant Jeroni (1.236 m)

Sant_Jeroni_(1.236_m)
Arquitectura religiosa

Monestir de Montserrat (726 m)

Monestir_de_Montserrat_(726_m)
parquing

Collbató (351 m)

Collbató_(351_m)

2 comentarios

 • Foto de jordiland

  jordiland 14-may-2014

  He realizado esta ruta  ver detalle

  Vaig fer la cursa i efectivament és molt bonica i també dura ja que a diferència d'altres curses, en aquesta tota la pujada està pràcticament junta i tota la baixada també. Els darrers kms de baixada son molt tècnics però divertits. Gràcies pel fantàstic recorregut.

 • Foto de Bertigps

  Bertigps 21-may-2014

  Totalment d'acord amb tu Jordiland, i jo també m'ho vaig passar pipa! La organització, els amics que t'animen durant tot el recorregut en fan una cursa molt especial, amb unes vistes espectaculars! Ojo, apuntar-se d'hora que les places volen!!

Si quieres, puedes o esta ruta