Tiempo  3 horas 5 minutos

Coordenadas 793

Fecha de subida 9 de diciembre de 2018

Fecha de realización diciembre 2018

-
-
1.117 m
696 m
0
2,1
4,2
8,46 km

Vista 29 veces, descargada 1 veces

cerca de El Bruc, Catalunya (España)

Duració: 3 hores
Sortida / Arribada: Punt d'informació de Montserrat - Coll de Can Maçana (709 m)
Distàncies i desnivell acumulat: 8,5 km, +730 m

Cross tranquil (fotos, GPS, etc.) per la zona de les Agulles i els Frares Encantats de Montserrat.
A primera hora del matí deixem el vehicle al pàrquing del Punt d'Informació de Montserrat al Coll de Can Maçana (709 m) i agafem de pujada el camí de la Roca Foradada fins el Collet de Guirló (800 m), on girem a la dreta. Tot de pujada, passem el Pas de la Portella (883 m) i comencem a desgranar les Agulles pel seu vessant est: passem sota les Savines, la agulla del Sol Ponent i els Merlets, la agulla del Capdamunt, el Senatxo, la Figuereta i el Martell. A la Roca de les Hores pujem fins al mirador de les Agulles (1.023 m) on gaudim de la vista del vessant nord del massís fins el Pirineu. A continuació baixem cap a la Filigrana i tornem a pujar, aquest cop, seguint unes marques vermelles. Passem sota les Bessones, la Corona de Reina i la Boteruda del Gra, seguim pujant entre la Petitona i la Tri-Roca fins la Mà i al collat de l'Escorpí, agafem un tram de baixada fins al Portell Estret (Coll de les Agulles, 1.060 m). Des d'allí, agafem de baixada la Canal Ampla i iniciem el camí dels Frares Encantats (marques blaves). Passem sota el Morro Pla, la Nina i el Lloro, baixem cap a la Monja i el Talp i a un desviament que hi ha entre la Patata i el Dit anem a buscar el Frare Gros, punt culminant d'aquesta resenya (1.128 m). Comença la baixada cap el Bacallà (l'Enclusa) i per una sèrie de cadenes i ganxos arribem al Coll de Port (975 m). Una petita parada a la Font de l'Esllavissada (986 m) i ràpidament trobem el camí del Pas del Príncep (973 m) que ens portarà fins al refugi Vicenç Barbé (890 m) i novament, al Pas de la Portella.

.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta