Descarga
Wikiden
38 1 8

Distancia

10,03 km

Desnivel positivo

64 m

Dificultad técnica

Fácil

Desnivel negativo

64 m

Altitud máxima

15 m

Trailrank

23

Altitud mínima

0 m

Tipo de ruta

Circular

Coordenadas

465

Fecha de subida

21 de febrero de 2018

Fecha de realización

febrero 2018
Sé el primero en aplaudir
Comparte
-
-
15 m
0 m
10,03 km

Vista 64 veces, descargada 3 veces

cerca de Ruggeveld, Flanders (Belgique)

In het domein Rivierenhof vindt u een afwisselend loopparcours van maar liefst tien kilometer. U loopt op eindeloze wandelpaden van gras, zand, grind of asfalt langs sportvelden, het openluchttheater, grote en kleine vijvers, de kinderboerderij en het verkeerspark. Ideaal dus voor een lange duurloop. Wie liever een kortere afstand loopt, kan het parcours altijd inkorten of afsnijden. U loopt er nooit alleen!

- Start: aan de ingang op de Ruggeveldlaan, 2100 Deurne
- Afstand: lus van 10 kilometer met de eerste 1,5 kilometer afstandsaanduiding om de 100 meter, daarna afstandsaanduiding om de 500 meter
- Ondergrond: bosgrond, dolomiet, zand, gras en verharde ondergrond
- Extra: drinkfontein in de centrale dreef vlakbij het kasteel

Meer informatie
Waypoint

Ijsbaan en skipinte Ruggeveldaan Rivierenhof

Ijsbaan en skipinte Ruggeveldaan Rivierenhof, oostingang parkstraat Rivierenhof

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Ruggeveld

Ten noorden van het Groot Schijn zijn langs de Ruggeveldlaan heel wat recreatieve activiteiten en een begraafplaats ingeplant. Ook dit gebied maakt deel uit van het masterplan 'park Groot Schijn'. In een recent verleden werd langs deze beek een speelbos geopend. In de toekomst zal de recreatiecluster nog verder verbeterd worden.

Auteur: Groenplan Stad Antwerpen
Meer informatie
Waypoint

Herentalse Vaart

Het Schijn is niet het enige waterelement in het landschap. Er zijn ook talrijke poelen en vijvers, en nog meer zuidelijk is ook een restant van de Herentalse Vaart terug te vinden. Dit is een kanaal dat in 1490 werd gegraven als een aftakking van het Groot Schijn. De Herentalse Vaart stroomde vanaf Wommelgem naar de toenmalige stadskern van Antwerpen. De aanleg was nodig om voldoende zoet water in de oude stad te krijgen. In 1930 werd het grootste deel van de vaart overwelfd en een stuk afgesloten. Vandaag is de vaart helemaal afgekoppeld van het Schijn. Het stukje Vaart in het Rivierenhof is een laatste restant en werd beschermd omwille van de historische waarde. De Herentalse Vaart ligt tegen het talud van de autosnelweg E34/E313 die aan de zuidelijke kant het Rivierenhof afschermt.

Auteur: Groenplan Stad Antwerpen
Meer informatie
Waypoint

Panorama zonsindergang

Panorama zonsindergang

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Kasteel Sterkshof Zilvermuseum met blomentuin

Kasteel Sterkshof Zilvermuseum met blomentuin

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Groot Schijn

Het Groot Schijn is voor Antwerpen een belangrijke rivier. Voor ze de stad binnenstroomt, komen er heel wat zijbeken in terecht. Het Rivierenhof is het laatste stuk waar het Groot Schijn nog een min of meer natuurlijk traject volgt. Vanaf de wijk Ten Eeckhove, nabij de Ring, verdwijnt de beek ondergronds. Vroeger stroomde ze dan in kokers in noordelijke richting, maar de rivier werd aangesloten op het Lobroekdok en Albertkanaal met een pompgemaal. Ter hoogte van het Rivierenhof stroomt de beek op een overgang tussen leem- en zandgronden. De natte zandvlakten, in combinatie met de parkinrichting, zijn het leefgebied voor soorten die op de grens tussen open en beboste zones voorkomen zoals look-zonder-look en het oranjetipje. Dit laatste is een vlinder die zijn eitjes legt op pinksterbloem. Wat betreft vegetatie zijn bijzondere soorten o.a. knolsteenbreek, pijptorkruid en reuzezwenkgras.

Auteur: Groenplan Stad Antwerpen
Meer informatie
Waypoint

panoramazicht op het grootste kasteel in hte Riviernhof

panoramazicht op het grootste kasteel in het Riviernhof

Auteur: wy
Meer informatie
Waypoint

Gevelde Boom in Rivierenhof

Gevelde Boom in Rivierenhof

Auteur: wy
Meer informatie

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta