-
-
781 m
150 m
0
22
44
87,4 km

Vista 310 veces, descargada 5 veces

cerca de Falset, Catalunya (España)

CAT - Aquesta és una de les rutes més emblemàtiques de la Costa Daurada. Comença a Falset, la capital de la comarca del Priorat, i des d’aquí començarà l’ascensió en direcció a Gratallops, un dels municipis del Priorat històric. És, aquesta ascensió, el preludi del trencacames que et trobaràs en la realització de la ruta.
La duresa del recorregut contrasta, evidentment, amb la bellesa d’un paisatge de vi que és espectacular i amb el teló de fons del Parc Natural del Montsant, l’únic de la Costa Daurada.
La ruta et condueix per l’ermita de la Consolació protegida per una renglera de xiprers com si es tractés de sentinelles que vetllen aquest espai venerat per els prioratins, des del qual hi ha una panoràmica espectacular de les vinyes del Priorat. Des de la Consolació accediràs a La Vilella Baixa, que l’escriptor Josep Maria Espinàs va descriure com “la Nova York del Priorat”, i és el millor preludi per arribar al Priorat de l’oli amb Cabacés, la Bisbal, Margalef i també Ulldemolins com a màxims exponents, tot vorejant el Parc Natural de la Serra de Montsant.
Arribant a Cornudella faràs les dues darreres ascensions fins arribar a Porrera i també a Falset.

CAST - Esta es una de las rutas más emblemáticas de la Costa Daurada. Comienza en Falset, la capital de la comarca del Priorat, y desde ahí comenzará la ascensión en dirección en Gratallops, uno de los municipios del Priorat histórico. Es, esta ascensión, el preludio del rompepiernas que te encontrarás en la realización de la ruta.
La dureza del recorrido contrasta, evidentemente, con la belleza de un paisaje de vino que es espectacular y con el telón de fondo del Parque Natural del Montsant, el único de la Costa Daurada.
La ruta te conduce por la ermita de la Consolació protegida por una hilera de cipreses como si se tratara de centinelas que velan este espacio venerado por los prioratinos, desde el que hay una panorámica espectacular de los viñedos del Priorat. Desde la Consolació accederás a La Vilella Baixa, que el escritor Josep Maria Espinàs describió como "la Nueva York del Priorat", y es el mejor preludio para llegar al Priorat del aceite con Cabacés, La Bisbal, Margalef y también Ulldemolins como máximos exponentes, bordeando el Parque Natural de la Sierra de Montsant.
Llegando a Cornudella harás las dos últimas ascensiones hasta llegar a Porrera y también en Falset.

ANG - This is one of the emblematic routes of the Costa Daurada. It begins in Falset, the district capital of the Priorat region; here the ascent begins towards Gratallops, one of the historic sites of the region. This first ascent is only the beginning of this exhausting tour.
The route's hardness contrasts with the beauty of a spectacular wine landscape and the backdrop of the Montsant Natural Park, the only one of its kind in the Costa Daurada.
The route takes you to the Consolació hermitage, protected by a series of cypresses, as if they were guards over this space, revered by the inhabitants of the Priorat, from where you can enjoy a spectacular panoramic view of the Priorat vineyards. From La Consolació you can reach La Vilella Baixa, which the writer Josep Maria Espinàs described as "the New York of the Priorat", and is the best way to start off by reaching the Priorat de la Olive, with Cabacés, La Bisbal, Margalef and also Ulldemolins as maximum exponents, bordering the Sierra de Montsant Natural Park.
Once arrived in Cornudella, make the last two climbs to Porrera and also to Falset.

Ver más external

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta