Tiempo  6 horas 36 minutos

Coordenadas 3751

Fecha de subida 29 de agosto de 2016

Fecha de realización agosto 2016

-
-
1.854 m
986 m
0
41
81
162,91 km

Vista 2070 veces, descargada 128 veces

cerca de Segovia, Castilla y León (España)

CATALÀ

XXIII edició de la Marxa Cicloturista Pedro Delgado "La Perico”, amb un total de 2500 participants de 15 nacionalitats diferents.

La sortida és a les 8:00 de davant de l’aqüeducte de Segòvia i tenim 11 km neutralitzats fins a La Granja de S. Ildefonso. A partir d’aquest punt comença el 1er port del dia Navacerrada i també es posa en marxa el cronòmetre de la prova.

NAVACERRADA

El port de Navacerrada (1ª cat.) és conegut amb el sobrenom de “las 7 revueltas” per les corbes de ferradura que troben en l’ascensió. Amb un total de 11,4 km acumularem 630 m. d+. Els primers 4 km es fan molt be, ja que tenen poc pendent. El següents km es mouen entre el 6 i el 8 % que els farem amb relativa facilitat, ja que encara anem descansats. Coronarem a la cota 1.860
Planegem uns km i comencem un ràpid descens fins Rascafría per una carretera en bon estat per anar a buscar el 2º port del dia.

MORCUERA

La Morcuera (1ª cat) és un port amb característiques similars a Navacerrada però amb 3 km més de longitud (13,4). El port comença suau i un cop travessat el pont del riu Lozoya es comença a complicar amb un pendent mitjà del 7% i algun punt del 10. Coronarem a la cota 1796 amb 631m d+.
Un cop feta la parada del 1er avituallament, continuem baixada fins a Miraflores de la Sierra per anar a buscar el 3er port del dia.

CANENCIA

El port de Canencia (2ª cat) comença al mateix poble de Miraflores en una corba a l’esquerra on ens espera una autèntica paret. Sort que els companys m’havien avisat, perquè vens de la baixada de la Morcuera i t’agafa desprevingut.
És un port de 8 km que es de bon fer, sobretot els 1ers km i només es complica en els darrers 3 on el desnivell puja al 7-8 %. Coronarem a la cota 1524 i acumularem 371m. d+.
Després d’omplir de líquid els bidons comencem la baixada cap el poble de Canencia i trobarem un tram d’uns 10 km bastant planers. Deixem a l’esquerra l’embassament de Pinilla per arribar al poble de Lozoya i començar el darrer port del dia.

NAVAFRIA

El port de Navafría de (1ª cat) és un port preciós a nivell paisatgístic amb unes vistes fantàstiques i molta zona de bosc. El problema ve que amb el cansament acumulat en els 105 km anteriors, no hi ha gaire estones per poder gaudir-lo, i ens farà patir els 11,6 km d’ascensió. És un port que ens permet fer una pujada força constant, amb un desnivell que es mou entre el 5-8% .Coronarem a la cota 1778 després d’acumular 635m. d+
El descens és una mica perillós, ja que l’asfalt està en molt males condicions i hi ha molts forats. Cal estar ben atents.
Un cop arribats al trencall amb la N-110 ens esperen els darrers 45 km de carretera ample i amb bon asfalt i amb un terreny trencacames, amb alguna pujada que amb el cansament acumulat ens farà patir una mica. Sort de tenir una bona colleta i en grup sempre es viatge més be.
Un cop arribats a Torrecaballeros, deixem la nacional per continuar per carreteres secundàries cap a Segòvia, final d’una marxa molt ben organitzada i per gaudir si s’està en bona forma.

Temps cronometrat: 6h 9min.31seg

IBP índex: 233 BYC

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

CASTELLANO

XXIII edición de la Marcha Cicloturista Pedro Delgado "La Perico", con un total de 2500 participantes de 15 nacionalidades diferentes.
La salida es a las 8:00 de delante del acueducto de Segovia y tenemos 11 km neutralizados hasta La Granja de S. Ildefonso. A partir de este punto comienza el 1er puerto del día Navacerrada y también se pone en marcha el cronómetro de la prueba.

NAVACERRADA

El puerto de Navacerrada (1ª cat.) Es conocido con el apodo de "las 7 revueltas" por las curvas de herradura que encuentran en la ascensión. Con un total de 11,4 km acumularemos 630 m. d +. Los primeros 4 km se hacen muy bien, ya que tienen poca pendiente. Los siguientes km se mueven entre el 6 y el 8% que los haremos con relativa facilidad, ya que todavía vamos descansados. Coronaremos en la cota 1.860
Llaneamos unos km y comenzamos un rápido descenso hasta Rascafría por una carretera en buen estado para ir a buscar el 2º puerto del día.

MORCUERA

La Morcuera (1ª cat) es un puerto con características similares a Navacerrada pero con 3 km más de longitud (13,4). El puerto comienza suave y una vez atravesado el puente del río Lozoya se empieza a complicar con una pendiente media del 7% y algún punto del 10. Coronaremos en la cota 1796 con 631m d +.
Una vez hecha la parada del 1er avituallamiento, continuamos bajada hasta Miraflores de la Sierra para ir a buscar el 3er puerto del día.

CANENCIA

El puerto de Canencia (2ª cat) comienza en el mismo pueblo de Miraflores en una curva a la izquierda donde nos espera una auténtica pared. Suerte que los compañeros me habían avisado, porque vienes de la bajada de la Morcuera y te coge desprevenido.
Es un puerto de 8 km bastante llavadero, sobre todo los primeros km y sólo se complica en los últimos 3, donde el desnivel sube al 7-8%. Coronaremos en la cota 1524 y acumularemos 371m. d +.
Después de llenar de líquido los bidones empezamos la bajada hacia el pueblo de Canencia y encontraremos un tramo de unos 10 km bastante llanos. Dejamos a la izquierda del embalse de Pinilla para llegar al pueblo de Lozoya y comenzar el último puerto del día.

NAVAFRIA

El puerto de Navafría de (1ª cat) es un puerto precioso a nivel paisajístico con unas vistas fantásticas y mucha zona de bosque. El problema viene que con el cansancio acumulado en los 105 km anteriores, no hay mucho ratos para poder disfrutarlo, y nos hará sufrir los 11,6 km de ascensión. Es un puerto que nos permite hacer una subida bastante constante, con un desnivel que se mueve entre el 5-8% .Coronaremos en la cota 1778 tras acumular 635m. d +
El descenso es un poco peligroso, ya que el asfalto está en muy malas condiciones y hay muchos agujeros. Hay que estar bien atentos.
Una vez llegados al cruce con la N-110 nos esperan los últimos 45 km de carretera ancha y con buen asfalto y con un terreno rompepiernas, con alguna subida que con el cansancio acumulado nos hará sufrir un poco. Suerte de tener una buena grupeta que hace el camino más llevadero.
Una vez llegados a Torrecaballeros, dejamos la nacional para continuar por carreteras secundarias hacia Segovia, final de una marcha muy bien organizada y para disfrutar si se está en buena forma.

Tiempo cronometrado: 6h 9min.31seg

IBP índex: 233 BYC
Waypoint

Meta

Línea de Manzana
cima

Pto. de Canencia

Bustarviejo
cima

Pto. de La Morcuera

Rascafría
cima

Pto. de Navacerrada

M-601
cima

Pto. de Navafria

Lozoya
Waypoint

Sortida

Cl-601

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta