• Foto de GRAFSHAFT RADTOUR NR1
  • Foto de GRAFSHAFT RADTOUR NR1
  • Foto de GRAFSHAFT RADTOUR NR1
  • Foto de GRAFSHAFT RADTOUR NR1
  • Foto de GRAFSHAFT RADTOUR NR1
  • Foto de GRAFSHAFT RADTOUR NR1

Tiempo  8 horas 14 minutos

Coordenadas 6541

Fecha de subida 9 de agosto de 2014

Fecha de realización julio 2014

-
-
130 m
34 m
0
20
39
78,03 km

Vista 638 veces, descargada 4 veces

cerca de Bentheim, Niedersachsen (Deutschland)

Waar vroeger de Bentheimer zandsteen gewonnen werd
Tour 1
In Gildehaus draaiden vroeger drie molens. De gerestaureerde Oostmolen is geheel bedrijfsklaar; de molen werd in 1750 gebouwd. Behalve deze molen is er nog de stenen “Lukasmolen” (Westmolen), waarin het Friedrich-Hartmann-muesum heeft gevestigd. Op de Romberg in Gildehaus wordt nog steeds Bentheimer zandsteen gewonnen. Er zijn raadhuizen, kerken en voorname landhuizen mee gebouwd. In Noord-Duitsland, Nederland, België en Denemarken – in al deze landen kregen gebouwen een bijzondere aanblik door het gebruik van deze steensoort. Zoals het Amsterdamse stadhuis (thans Paleis op de Dam).
Het Gildehauser Venn is het grootste natuurreservaat in het Graafschap Bentheim. Met zijn laag- en hoogvenen komen er zeer specifieke plantensoorten voor, die hier een geschikte biotoop vinden. Van bijzondere waarde zijn de dwergstruikheide, de landduinen en de eiken- en berkenbossen.
Vlak aan de Nederlandse grens ligt het klooster Bardel, dat in 1922 door Franciscaner monniken werd gesticht. In het klooster bevindt zich een postzegelmuseum; de verzameling is thematisch opgezet en gaat uit van christelijke beeld - motieven. Verder is er een Braziliëmuseum met informatie over missiewerk.

Tips
windmolen (Ostmühle) en steen groeven in Gildehaus, het Gildehauser Venn, klooster Bardel, het Otto-Pankokmuseum in het oude raadhuis van Gildehaus, het Friedrich-Hartmann-museum in het Lukasmolen, geologies openluchtmuseum, historische dorpskern van Losser

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta