Tiempo  una hora 15 minutos

Coordenadas 1715

Fecha de subida 23 de julio de 2014

Fecha de realización diciembre 2013

 • Valoración

   
 • Información

   
 • Fácil de seguir

   
 • Entorno

   
-
-
27 m
1 m
0
5,7
11
22,78 km

Vista 5624 veces, descargada 313 veces

cerca de Figueres, Catalunya (España)

[CA] De Figueres a Roses en bicicletaAquest itinerari connecta dues de les poblacions més importants de la plana altempordanesa: Figueres, la capital, amb Roses, el seu port més important. La ruta proposa poder arribar al poble costaner Roses per camins i pistes de terra o pavimentats sense haver de passar per carreteres ni vials transitats. Un tram del trajecte discorre pel Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, connectant amb la Ruta dels Estanys d’aquest parc. L'anomenat eix cicloturístic Figueres-Roses és a la vegada una ruta d'aproximació a molts altres punts d'interès d'aquesta part de l'Alt Empordà com poden ser Vilabertran, Vila-sacra, Castelló d'Empúries, Pau i Palau-saverdera. Tot el recorregut està senyalitzat amb banderoles verdes de Turisme de Catalunya. Cal preveure un mitjà de transport a Roses per tornar al punt de sortida.
Ruta senyalitzada.
A Figueres, capital de l'Alt Empordà, cal dirigir-se a l'aparcament dels Fossos, situat al carrer del mateix nom al nord-est de la població, al costat de la via del tren (al nord de l’estació) i proper a la N-260 que condueix a Llançà.

0 km (27 m). Situats a l'aparcament dels Fossos, cal localitzar el plafó de sortida de l'eix cicloturístic ubicat en una petita illeta de vianants. Seguint les vies del tren en direcció Portbou (NE) de seguida es tomba a la dreta i es creua la via del tren prenent el carrer Vilatenim. Al giratori se segueix recte cap a Vilatenim passant per sota de la variant de la N-2 que salva Figueres per l'est.

2,10 km (17 m). Vilatenim. Carrer Nou de Vilatenim: aviat es fa un gir molt pronunciat cap al nord-est -a l'esquerra-, es passa una placeta amb un eucaliptus i se surt del poble pel costat de l'església en direcció a llevant.

6,85 km (8 m). Encreuament. Pocs metres abans de la confluència dels rius Manol i la Muga, l'itinerari descriu un gir de gairebé 180 graus cap a l'esquerra, superant el curs de la Muga per un passallís i remuntant cap a Vilanova de la Muga. Uns metres més amunt, abans d'entrar al poble, hi ha un camí a la dreta que en menys de 3 km condueix a Castelló d'Empúries; es continua recte per entrar al poble.

7,40 km (11 m). Vilanova de la Muga. S'hi pot visitar l'església, amb la seva placeta a mode de mirador sobre el riu i la resclosa. Se surt del poble, sempre seguint els indicadors, pel carrer Nou. Quan s’acaba l’asfalt es deixen uns camins de terra a l'esquerra i, a l'alçada d'unes granges, es trenca a la dreta seguint la pista més ampla passant pel costat de mas Vicenç. La mica d'altitud guanyada permet tenir una bona visió sobre la serra de Rodes.

9,42 km (16 m). Encreuament. Al final d'una petita baixada, entre camps, es pren l'opció de la dreta i, a pocs metres, a la següent cruïlla, la de l'esquerra, passant de seguida per davant de mas Barrera i remuntant uns metres a continuació.

11,30 km (7 m). L'Estanyol. Petit veïnat on es pren un camí asfaltat que se segueix cap a la dreta en direcció a Vilaüt.

12,19 km (8 m). Desviació. Al costat d'una torre d'alta tensió es fa un gir molt pronunciat prenent un trencall de l'esquerra, gairebé tornant enrere, també en direcció a Vilaüt. S'entra al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Es travessa la riera de Pedret i es passa pel costat de la torre d'en Mornau. En aquest tram del recorregut destaca un paisatge que combina conreus amb alzines, oliveres disperses i petits afloraments de roca granítica.

15,11 km (4 m). Al pas del Riutort es deixa el camí veïnal asfaltat per prendre a mà dreta un camí de terra cap a Vilaüt.

15,82 km (7 m). Vilaüt. Petit veïnat que es deixa enrere fent una petita ziga-zaga a dreta i esquerra seguint les indicacions i marques del GR 92, amb el qual una part de l'itinerari coincidirà fins al final. Es passarà pel límit d'un dels espais d'especial protecció del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, on hi ha la Ruta dels Estanys, senyalitzada pel mateix Parc.

17,26 km (5 m). Encreuament. S'arriba a la carretera GIV-6103, que uneix Palau-saverdera i Castelló d'Empúries. Es pren a l'esquerra per abandonar-la de seguida tombant a la dreta tot deixant, també a mà dreta, una barraca de pedra sobre un turonet. Se segueix recte entre canyissars i es travessa la riera de les Closes.

18,52 km (7 m). Es creua la carretera GIV-5102 i s'arriba als afores de la urbanització de Santa Margarida, ja gairebé a Roses.

20,43 km (2 m). Atenció! Es creua la carretera GI-614, que va al Port de la Selva i Cadaqués, un altre vial força transitat, i es continua per un camí molt bonic entre arbres. Més enllà encara es creua la carretera de Vilajuïga i Garriguella.

21,87 km (1 m). Davant els apartaments del Molino es continua a l'esquerra sense entrar al vial asfaltat. De seguida s'arriba a la ciutadella de Roses, que s'anirà vorejant per la seva banda septentrional.

22,80 km (7 m). Plafó informatiu de la ruta: final de l'eix cicloturístic Figueres-Roses i de l'itinerari. És molt recomanable la visita a la ciutadella, fortificació renaixentista dins el recinte de la qual es troben les restes de l'antiga ciutat grega i també vestigis d'èpoques posteriors. A la mateixa ciutat es pot veure també el castell de la Trinitat i recórrer el camí de Ronda.
Més informació
[ES] De Figueres a Roses en bicicletaEste itinerario conecta dos de las poblaciones más importantes de la llana alto-ampurdanesa: Figueres, la capital, con Roses, su puerto más importante. La ruta propone poder llegar al pueblo costanero por caminos y pistas de tierra o pavimentados sin tener que pasar por carreteras ni viales transitados. Un tramo del trayecto discurre por el Parque Natural de los Aiguamolls de l'Empordà, conectando con la Ruta dels Estanys de este parque. El llamado eje cicloturístico Figueres-Roses es al mismo tiempo una ruta de aproximación a otros muchos puntos de interés de esta parte del Alt Empordà como pueden ser Vilabertran, Vila-sacra, Castelló d'Empúries, Pau y Palau-saverdera. Todo el recorrido está señalizado con banderolas verdes de Turisme de Catalunya. Hay que prever un medio de transporte a Roses para volver al punto de salida.
Ruta señalizada.
En Figueres, capital del Alt Empordà, hay que dirigirse al aparcamiento de Els Fossos, situado en la calle del mismo nombre al NE de la población, junto a la vía del tren (al norte de la estación) y cercano a la N-260 que conduce a Llançà.

0 km (27 m). Situados en el aparcamiento de Els Fossos, hay que localizar el panel de salida del eje cicloturístico. Siguiendo las vías del tren en dirección Portbou (NE) se gira a la derecha y se cruza la vía del tren tomando el Carrer Vilatenim. En el giratorio se sigue recto hacia Vilatenim pasando por debajo de la variante de la N-II que salva Figueres por el E.

2,10 km (17 m). Vilatenim. Carrer Nou de Vilatenim: pronto se realiza un giro muy pronunciado hacia el N -a la izquierda-, se pasa una plazoleta con un eucalipto y se sale del pueblo por el lado de la iglesia en dirección a levante.

6,85 km (8 m). Encrucijada. Pocos metros antes de la confluencia de los ríos Manol y Muga, el itinerario describe un giro de casi 180 grados hacia la izquierda, superando el curso del río Muga por un paso y remontando hacia Vilanova de la Muga. Unos metros más arriba, antes de entrar en el pueblo, hay un camino a la derecha que en menos de 3 km conduce a Castelló d'Empúries; se continua recto para entrar en el pueblo.

7,40 km (11 m). Vilanova de la Muga. Allí puede visitarse la iglesia, con su plazoleta a modo de mirador sobre el río y la presa. Se sale del pueblo, siempre siguiendo los indicadores, por el Carrer Nou. Cuando se termina el asfalto Sse dejan unos caminos de tierra a la izquierda y, a la altura de unas granjas, se desvía a la derecha siguiendo la pista más ancha pasando junto al Mas Vicenç. El poco de altitud ganada permite tener una buena visión sobre la sierra de Rodes.

9,42 km (16 m). Encrucijada. Al final de una pequeña bajada, entre campos, se toma la opción de la derecha y, a pocos metros, en el siguiente cruce, la de la izquierda, pasando en seguida delante del Mas Barrera y remontando unos metros a continuación.

11,30 km (7 m). L'Estanyol. Pequeño vecindario en que se toma un camino asfaltado hacia la derecha en dirección a Vilaüt.

12,19 km (8 m). Desvío. Junto a una torre de alta tensión se realiza un giro muy pronunciado tomando un desvío de la izquierda, casi volviendo atrás, también en dirección a Vilaüt. Se entra en el Parque Natural de los Aiguamolls de l'Empordà. Se cruza el torrente de Pedret y se pasa junto a la torre de Mornau. En este tramo del recorrido destaca un paisaje que combina cultivos con encinas, olivos dispersos y pequeños afloramientos de roca granítica.

15,11 km (4 m). Al paso de Riutort se deja el camino vecinal asfaltado para tomar a mano derecha un camino de tierra hacia Vilaüt.

15,82 km (7 m). Vilaüt. Pequeño vecindario que se deja atrás haciendo un pequeño zigzag a derecha e izquierda siguiendo las indicaciones y marcas del GR 92, con el que una parte del itinerario coincidirá hasta el final. Se pasará por el límite de uno de los espacios de especial protección del Parque Natural de los Aiguamolls de l'Empordà, donde está la Ruta dels Estanys, señalizada por el propio parque.

17,26 km (5 m). Encrucijada. Se llega a la carretera GIV-6103, que une Palau-saverdera y Castelló d'Empúries. Se toma a la izquierda para abandonarla en seguida girando a la derecha dejando, también a mano derecha, una chabola de piedra encima de un cerro. Se sigue recto entre carrizales y se cruza el torrente de Les Closes.

18,52 km (7 m). Se cruza la carretera GIV-5102 y se llega a las afueras de la urbanización de Santa Margarida, ya casi en Roses.

20,43 km (2 m). ¡Cuidado! Se cruza la carretera GI-614, que va al Port de la Selva y Cadaqués, otro vial bastante transitado, y se sigue por un camino muy bello entre árboles. Más allá se cruza la carretera de Vilajuïga y Garriguella.

21,87 km (1 m). Delante de los apartamentos del Molino se sigue a la izquierda sin entrar en el vial asfaltado. En seguida se llega a la ciudadela de Roses, que se irá bordeando por su lado septentrional.

22,80 km (7 m). Panel informativo de la ruta: final del eje cicloturístico Figueres-Roses y del itinerario. Es muy recomendable la visita a la ciudadela, fortificación renacentista dentro de cuyo recinto se hallan los restos de la antigua ciudad griega así como vestigios de épocas posteriores. En la misma ciudad puede verse también el castillo de la Trinitat y recorrer el camino de Ronda.
Más información

[EN] From Figueres to Roses by bicycleThis itinerary proposes a journey to Roses along dirt roads and tracks or surfaced ones without having to take main roads or busy highways. One stretch of the route goes through the Aiguamolls de l'Empordà Nature Reserve. The so-called Figueres-Roses bike tourist route is also an approach to many points of interest in this part of Alt Empordà such as Vilabertran, Vila-sacra, Castelló d'Empúries, Pau and Palau-saverdera.
We have to arrange transport from Roses back to the starting point.

Marked trail.


More information

Font: Generalitat de Catalunya, 31/12/2014

2 comentarios

 • Foto de ismaelbataller

  ismaelbataller 11-mar-2017

  He realizado esta ruta  ver detalle

  Es tracta d'una ruta molt ben senyalitzada al llarg de tot el recorregut; costa una mica de trobar el punt de sortida si no t'ubiques bé a Figueres.
  El paisatge és molt agradable i és 100% ciclable amb qualsevol tipus de bicicleta (carretera potser no, gravel si), encara que cap a la part final sovintegen les rieres i tolls amb un considerable nivell d'aigua que poden fer posar els peus en remull a poc habituats.
  Adjunto enllaç a un video de youtube a on es pot veure part del recorregut
  https://youtu.be/CmBsAnRewDo

 • Foto de Camping Rodas

  Camping Rodas 15-sep-2018

  He realizado esta ruta  verificado  ver detalle

  Molt bona ruta

Si quieres, puedes o esta ruta