-
-
515 m
184 m
0
3,5
6,9
13,84 km

Vista 191 veces, descargada 8 veces

cerca de La Roca del Vallès, Catalunya (España)

A la finca de can Argerter, casi a peu de carretera, es troben algunes de les roques esculpides més enigmàtiques del bosc d’Òrrius. Encara avui en dia ningú sap exactament qui las va treballar. Però sembla ser, que el seu creador volia transmetre un missatge ocult. Només accedir al bosc per la vessant situada entre la Roca del Vallès i Òrrius, descobrirem entre l’arboreda una gegantesca massa granítica amb un espectacular elefant d'enormes dimensions, i a pocs metres, sobre un monticle de terreny que ens recorda a un altar, dues roques tallades amb dos caps contraposats. En la primera roca s'aprecia el rostre del que sembla un indígena americà maia o inca, i en l'altre, la cara d'un moai característic de l´Illa de Pasqua.
Les dues pedres esculpides que donen més a parlar, són el cap que sembla ser d’un maia, i uns quants metres més al costat, hi trobem el cap del famós Moai, que són estàtues esculpides amb tuf a l’illa de Pasqua, a l’oest de Xile. Totes les estàtues són monolítiques, és a dir, esculpides en una sola peça. Els més de 600 moai coneguts estan distribuïts per tota l'illa. La majoria van ser esculpits en roca a la pedrera de Rano Raraku. Els primers navegants europeus que, al principi del segle XVIII, van descobrir centenars d'estàtues enormes sobre la superfície de tota l'illa.
El curiós d’aquesta distribució paral·lela, es que recorda a la mitologia de influència Indoeuropea i al famós Jano, que significa, porta dels mesos, en el que Janus (en llatí), representa Gener, Januarius, el primer mes de l’any. Segons aquests mites, aquests dos rostres representaven els guardians de les portes, és a dir, de l’entrada i la sortida, superior i inferior, l’interior i l’exterior. Es diu que la finalitat d’aquests dos rostres es esotèrica, és a dir, de significat encriptat, que el seu simbolisme real només és captat i adquirit per unes poques persones.
El Bosc D’Òrrius i els seus camins i passadissos semblen transportar-nos a una altre realitat. De fet, durant els anys 30 del segle passat, es diu que diversos caçadors junt amb els seus gossos, van desaparèixer en aquell indret, i mai més van tornar a aparèixer.
Algunes de les coves del Bosc d’Òrrius, porten a passadissos subterranis secrets, que anys enrere van ser dinamitats.
Apart de les escultures i obres d’art anteriorment esmentades, al bosc, que anteriorment ja era un lloc sagrat, també s’hi poden trobar dòlmens, els quals ens indiquen que aquell lloc va tenir activitats prehistòriques i assentaments neolítics.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta