Tiempo  4 horas 17 minutos

Coordenadas 7911

Fecha de subida 24 de marzo de 2018

Fecha de realización marzo 2018

-
-
204 m
59 m
0
14
27
54,71 km

Vista 82 veces, descargada 1 veces

cerca de el Camp de l'Arpa del Clot, Catalunya (España)

Un nuevo recorrido por la zona del Camí de la Serra en Montcada, esta vez entrando por las Llacunes de Can Durán i el Parc de la Llacuna.
Nos llegamos hasta Montcada por el parque fluvial del río Besós y nos acercamos, siempre por carri-bici, al Parc de la Llacuna o del Gurugú.
Después de visitar las lagunas vamos a buscar el Camí de la Serra cruzando la parte baja del torrent de Can Durán.
Subimos todo el camino por el carril bici hasta llegar a la zona alta del Torrent de Can Durán para desviarnos hacia los campos de Can Cabanyes pasando junto a los dos majestuosos plataneros que encontramos junto a los restos de la balsa y fuente de Can Cabanyes.
Continuamos dando la vuelta a la zona de vuelo paramotor del Club de las Tórtolas del Valles para conectar con la pista que nos lleva a Can Taió.
Después de visitar el castillo pasamos por el Parc Europa y llegamos hasta la riera de Caldes pasando junto a la Granja Soldevila.
Una vez en la riera subimos por el Parc de la Ribera hasta encontrar el Parc del Hostal del Fum.
Continuamos subiendo hasta encontrar la C-155 que tomamos un tramo para, tras cruzar la C-59, entrar en el espacio agrario de Gallecs tomando la Bv-5154, el ramal señalizado a la derecha.
En Santa María de Gallecs hacemos un alto en el camino para tomar un breve refrigerio y disfrutar del entorno.
Bajamos en dirección a la salida Sur de Gallecs, en Mollet, pasando junto a els Aiguamolls de Can Salvi y la Bassa de Can Benito y tomamos la pista que, paralela a la AP-7 nos lleva hasta el Pont dels Pinetons.
Después de cruzar la autopista bajamos hacia la zona del Parc de la Creueta donde, rodeando la Alstom, tomaremos un camino que transcurre al lado de la C-59 hasta encontrar un paso inferior que nos permite cruzar al otro lado y dirigirnos directamente hacia la zona del Castell de Mogoda.
Desde aquí vamos a buscar el sendero que baja por la Riera de Caldes hasta el Besós y de vuelta para casita.

Salut!
Les llacunes de mas Duran o del Gurugú, pertanyen a la conca del Besòs i es localitzen al terme municipal de Montcada i Reixac, en el barri del Masrampinyo d’aquesta població, i prop de la carretera de Ripollet.
Torrent de Can Durán. El creuem per primera vegada.
Els plataners són ser uns elements molt recordats per l'Amadeu Rovira i Boix, un dels tres fills dels masovers que van viure a la masia de Can Cabanyes tot just quan el polvorí militar de Mas Duran va esclatar l'any 1950. Segons ens explica, cada any s'esporgava un i l'altre es deixava per l'any vinent. D'aquests dos arbres sortia la llenya que els ajudava a passar l'any, ja sigui per a coure els aliments o escalfar-se durant els rigorosos hiverns d'aquella època.
Can Cabanyes, que pertany a l'antiga parròquia de Sant Pere de Reixac, ja resta documentada al segle XVII (1619), al primer document actualment trobat. Val a dir que el mas tenia originalment una altra denominació, Mas Masserras.
Zona de vol paramotor del Club de paramotor las Tórtolas del Valles.
A la dreta per sobre de les vies.
Passem per sobre del ramal del Vallés (El Papiol-Mollet)
Vistes als camps que ja comence a estar verds.
A l'esquerra. Túnel sota les vies.
El Castell de Can Taió és un veritable capritx de Miquel Gomis i Güell, el seu propietari. Contagiat pel romanticisme del segle XIX, Gomis va decidir construir un castell com els antics, i la seva construcció es va allargar fins a 1929.
Girem a la dreta cap el Parc Europa.
La Granja Soldevila és una construcció característica del modernisme menor de principis del segle XX i un dels edificis nobles més reeixits de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). És una obra protegida com a bé cultural d'interès local. S'hi ubiquen diversos serveis municipals com Ràdio Santa Perpètua, i els departaments de Cultura, Educació i Promoció Econòmica de l'ajuntament.
Riera de Caldes. Parc de la Ribera.
Entrem a Gallecs per la Bv-5154
Antiga parròquia rural esmentada des del 904. Interessant edificació romànica amb vestigis d'una d'anterior pre-romànica, de planta de creu llatina i absis rectangular, amb campanar d'espadanya. Un fragment de Ferran Canyameres i alguns textos de Josep Masats, entre els quals quatre haikús estacionals ens serviran per retrobar literàriament aquest indret de gran bellesa natural enmig de la plana vallesana.
El Torrent del Caganell amb els seus plataners magnífics
Pont dels Pinetons. Seguim la pista que surt al devant.
Alstom Transporte S.A.
Pas sota la C-59
L'origen del castell és als segles XII – XIII. Actualment, el conjunt del castell està format per la masia fortificada (dels segles XII-XIII), la capella (del XIV) –que compta amb una façana que fou reformada el 1739-, les cavallerisses (del 1730) i l'edifici residencial, de dues plantes, construït l'any 1737 i reformat el 1859. La majoria d'aquestes construccions es disposen al voltant del pati d’armes al qual s'accedeix per un portal modernista. A l'exterior hi ha el conjunt de les cases dels treballadors de les propietats del castell, construïdes a finals del segle XIX, i disposades en rengleres formant una L on viuen unes 200 persones. Cada casa té el seu petit hort. Aquests i els jardins senyorials són els únics que en resten.
Agafem un estret sender que baixa a l'esquerra i va paral.lel a la riera.
Passera mig derruida.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta