-
-
361 m
274 m
0
2,7
5,3
10,61 km

Vista 51 veces, descargada 1 veces

cerca de Montgai, Catalunya (España)

La ruta de Montgai es una ruta circular de 10.6 quilometres de longitud que travessa la Serra de Bellmunt Almenara. Aquesta ruta, que esta senyalitzada al llarg de tot el seu recorregut, té com a color distintiu el color vermell. El grau de dificultat d’aquesta ruta es baix, la qual cosa la fa idònia per a totes les edats. Aquesta ruta es solapa amb la ruta existent dels camins d’aigua fins aproximadament al pk 0.8.

Al llarg de la ruta trobarem també algunes senyals explicatives sobre alguns punts interessants, com per exemple el tossal roig i el bosc d’en Boldú. A banda d’aquests punts concrets us recomanem que tingueu els ulls ben oberts, doncs en qualsevol racó us podeu creuar amb una au estepària, trobar una flor endèmica de la serra o per exemple veure formacions de guix impressionants. Un altra de les meravelles de la serra son les postes de sol que s’hi poden contemplar.

Aquesta ruta enllaça també amb la Ruta del Camí Ral, la qual també es una ruta circular de 43km de longitud que atravesa longitudinalment la Serra de Bellmunt-Almenara i que té com a color distintiu el color verd. Les diferents rutes que surten de cada poble (Montgai, Castellserà, Cubells, Preiexens, Butsènit...) enllacen totes amb aquesta ruta del camí Ral, la qual cosa ens permet poder dissenyar la nostra pròpia ruta, per exemple sortint des de la ruta d’un dels pobles, enllaçant amb la ruta general i finalitzant en la ruta d’un altre poble.

Tant la ruta de Montgai com la del camí Ral ens permeten gaudir del espai natural de la serra de Bellmunt Almenara, espai de transició entre els prepirineus i la Plana d’Urgell. Aquesta serra presenta moltes singularitats tant pel que fa a la flora, a la fauna (especialment a les aus), a la geologia i a l’aspecte més humà.
Explicació ruta Montgai
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyalització
Senyal explicativa: Tossal Roig
Senyal explicativa: Bosc d'en Boldú
Zona de picnic

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta