Tiempo  6 horas 42 minutos

Coordenadas 3850

Fecha de subida 20 de octubre de 2019

Fecha de realización octubre 2019

-
-
2.070 m
1.347 m
0
3,2
6,3
12,69 km

Vista 95 veces, descargada 6 veces

cerca de Montgrony, Catalunya (España)

Duració: 6 hores a pas tranquil
Sortida / Arribada: Santuari de Montgrony (Gombrèn, Girona) (1.370 m)
Punt culminant: Costa Pubilla (2.053 m)
Distàncies i desnivell acumulatiu: 12.5 km, +800 m

Aquesta matinal senzilla ens proposa portar-nos al punt més alt de la serra de Montgrony, entre el Ripollès i el Berguedà, en el prepirineu català. El Costa Pubilla, també recentment batejat com a Pic del Pla de Pujalts, és el punt culminant de la serra del Montgrony, una serralada prepirinenca orientada de ponent a llevant entre la Collada de Tosses i les planes de Campelles. Per la seva situació entre les dues comarques gironines, el cim ofereix unes vistes esplèndides sobre, a ponent, els Rasos de Peguera, la serra d’Ensija, el Port del Compte, Pedraforca, Cadí, Moixeró, Tossa d’Alp i Puigllençada, i al sud sobre les serres de Milany, Sta. Magdalena i Bellmunt i al fons el Montseny, Sant Llorenç i Montserrat.

Comencem la ruta a l'Hostatgeria-Restaurant Santuari de Montgrony (1.370 m) bé pujant per les escales que condueixen a la capella de Santa Maria de Montgrony i seguint l'itinerari clàssic que passa pel Malpàs, bé per la pista forestal que arriba a l'antic refugi de les Planelles i s'enfila cap a la Font del Serrat i el Coll Roig (1.519 m). Allí agafem un corriol que tira cap al nord a través del bosc i seguim per una canal amb força pendent fins les praderies de la Covil. Un cop arribem al coll de Coma Ermada o fins i tot abans d'arribar-hi, seguim la carena o ataquem el que ens queda de pendent fins al cim sense pèrdua.

El camí de baixada el farem seguint novament la carena via un pic secundari, el Roc dels Llams (2.049 m), fins el coll de la Bona on agafem el corriol de baixada cap al Clot de Cerdans i el collet de Meians (1.467 m) i des d'allí, el GR-3 al sud-est (pista forestal) fins el punt d'inici.

- - - - - - - -
Info i reserves Hostatgeria-Restaurant Santuari de Montgrony:
17531 Gombrèn (Girona)
Tel: 972 198022
Fax: 972 198022

.
Fuente

Fontetes de Maians (1.755 m)

Cima

Costa Pubilla (2.053 m)

Refugio

Santuari de Montgrony (1.370 m)

Collado de montaña

Coll Roig (1.519 m)

Cima

Roc dels Llams (2.049 m)

Collado de montaña

Collet de Maians (1.467 m)

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta