Tiempo en movimiento  3 horas 55 minutos

Tiempo  6 horas 42 minutos

Coordenadas 2025

Fecha de subida 22 de junio de 2019

Fecha de realización junio 2019

 • Valoración

   
 • Información

   
 • Fácil de seguir

   
 • Entorno

   
-
-
2.086 m
1.463 m
0
2,9
5,8
11,56 km

Vista 236 veces, descargada 28 veces

cerca de Arinsal, La Massana (Andorra)

◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎
ARINSAL - PERCANELA - PLA DE L'ESTANY - ARINSAL (Andorra)
Circular pel Parc Natural de les Valls de Comapedrosa
Arinsal (Parròquia de la Massana, Andorra) - Dissabte, 22 juny 2019
◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎

Entrada a l'estiu. Temps de revetlla; aquest any fem pont per Sant Joan. Iniciem una revetlla diferent. Trescarem per les valls andorranes i, de pas, farem algun cim. Revetlla diürna, és clar.

Aquest tresc circular és de bon fer i espectacular alhora. Hem decidit fer la ruta contra el rellotge. L'ascensió forta i ràpida primer; el descens un xic més llarg, esglaonat i en pendent més suau de tornada. És el més apropiat per a la salut dels genolls. L'inici de la ruta és urbà, al mateix nucli antic d'Arinsal. Situats a peu de carretera, entre l'Hotel Comapedrosa, el riu Pollós a un costat i l'església a l'altre. Només cal pujar a la placeta de l'església, travessar per sota de la torre del seu campanar i anar pujant a mà dreta. Fàcil inici. La resta és pujada sostinguda entre un joliu bosc de pi roig (Pinus sylvestris) d'ombra generosa.

▶️ Trobaràs més detalls d'aquesta revetlla singular al blog esporqueret.

◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎
DADES ------------------------------ DATOS ------------------------------ DATA
◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎

▶️ Aproximació (Inici-final de ruta)
Situats al Principat d'Andorra caldrà arribar a Arinsal. Just al mig del nucli històric de la vila veurem, a mà esquerra, l'Hotel Comapedrosa. Girarem a mà esquerra, pel pont sobre el riu Pollós, i trobarem aparcament a l'altre costat del riu. L'inici es pot fer creuant el pas de vianants de davant l'Hotel Comapedrosa i pujant a la placeta de l'església. Travessarem per sota del campanar i trobarem el senyal "Camí de Percanela".

▶️ Avituallament / Llocs d'interès
◼︎ Si no s'ha previst avituallament, hi ha un bar baixant des de la vorera de l'església; just al costat abans del supermercat (uns 100 m avall). El bar obre a les 08.00 h i fan entrepans per emportar.
◼︎ Aigua: Hi ha un punt d'aigua al Refugi del Pla de l'Estany.

▶️ Senyalització de la ruta
Tota la ruta està marcada amb cercles grocs. El camí és sempre evident. Els indicadors mostren el camí amb claredat en totes les interseccions. No hi ha confusió possible.

◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎
TRAM A TRAM --------- TRAMO A TRAMO --------- STRETCH BY STRETCH
◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎◼︎

▶️ TRAM 1: Arinsal - Pi Roig - Borda dels Prats Nous
Ens situem al nucli antic del llogaret d'Arinsal. A la mateixa carretera i a l'altura de l'Hotel Comapedrosa. Travessarem el pas de vianants per pujar a la placeta de l'església, just davant l'hotel. Un cop davant la porta de l'església passarem per sota de la torre del campanar i girarem a mà dreta per enfilar el "Camí de Percanela" (senyal evident a l'inici del Carrer del Querol). L'ascens és ràpid i pronunciat. Seguirem pel corriol molt ben fressat entre el bosc de pi roig. A mig camí ens toparem amb un monumental pi roig i ja començarem a gaudir de panoràmiques espectaculars. Anirem per camí ombrívol pràcticament fins a la Borda dels Prats Nous. Corriol sempre evident. Les vaques de la borda són tot un espectacle.

▶️ TRAM 2: Bordes de Prats Nous - Pla de l'Estany - Refugi
Seguint els senyals indicadors continuarem en direcció al Pla de l'Estany; estones a l'ombra dels pins, estones al sol. Ara el desnivell és suau i més assumible. Passarem per un parell d'interseccions de camins; sempre ben senyalitzades. En poca estona arribarem al Collet de la Font Podrida. Des del coll veurem ja el Pla de l'Estany i les seves aigües tortes. Remuntant el proper turonet ja s'albira el refugi i, a sota, segurament les egües amb els seus pollins ens donaran la benvinguda. En un tres i no res arribarem al refugi. Un lloc per quedar-s'hi! Temps per a la contemplació i fer un mos.

▶️ TRAM 3: Refugi del Pla de l'Estany - Arinsal
Des del refugi reprendrem el camí de tornada travessant les aigües tortes del Pla de l'Estany. Anirem a buscar el marge esquerre del Riu d'Arenys (en el seu tram d'Arinsal ja és el Riu Pollós). Caldrà negociar rierols d'aigües tortes per arribar al marge esquerre; trobarem el sender amb facilitat. Seguirem avall pel corriol fins a arribar a una pista forestal que seguirem a trams; aviat arribarem a les Bordes de la Coruvilla. Vistes panoràmiques des d'aquest indret. A la borda hi ha un indicador; seguirem en direcció a Arinsal. El sender és agradable i de bon baixar. Finalment passarem per l'aparcament públic, prop del Torrent Ribal. Passat l'aparcament caldrà fer el darrer bocí de camí per vies urbanes: els senyals indiquen que cal entrar a la carretera de baixada a Arinsal, girar a mà esquerra i caminar per dins el túnel. Es continua baixant pel marge esquerre de la carretera fins al punt d'inici: l'església. Aquest darrer tram de carretera i paisatge urbà és el més incòmode del dia.

1 comentario

 • Foto de gorzov.n

  gorzov.n 04-ago-2019

  He hecho la ruta y me ha encantado!!! Mil gracias por compartirla!!!

Si quieres, puedes o esta ruta