-
-
-418 m
-418 m
0
2,3
4,6
9,26 km

Vista 2824 veces, descargada 40 veces

cerca de Ascó, Catalunya (España)

Apta per a fer a peu

Descripció del recorregut
La capelleta de la Mare de Déu del Carme, patrona dels navegants, és el punt de sortida cap al sud-est, seguint la carretera fins a un desviament a l’esquerra, que descendeix per creuar el barranc de la Gala: és l’inici del camí de Barbers, perfectament senyalitzat com a Camí Natural de l’Ebre. A l’esquerra tindrem el traçat del ferrocarril i idíl•liques vistes de la Ribera d’Ebre. Finalitzat el camí de Barbers, la senda s’enfila cap a la muralla rocosa fins arribar a una miranda on el cartell ens informa que estem al Pas de l’Ase, un indret estratègic de control ibèric i romà del trànsit fluvial. Descendim de nou a la via fèrria i seguim la pista que, a les sènies de Garcia, s’aparta momentàniament del riu per passar per l’estació del tren i el Mas de les Sènies.

Descripció de la ruta
El GR-99 o Camí Natural de l’Ebre és un sender de gran recorregut que s’inicia a Fontibre (Cantàbria) i recorre tot l’Ebre fins a la desembocadura, a Riumar (Tarragona).
El riu Ebre té tres trams naturals diferenciats: l’alt Ebre, la depressió i el baix Ebre que permeten, al seu torn, dividir el camí pels paisatges que s’observen i per les característiques del camí.

El tram que transcorre pel terme d’Ascó és un dels més monumentals pel que fa a paisatge fluvial a causa de la seva proximitat a l’Ebre. El riu, en aquesta zona, es va encaixant entre muntanyes com a l’espectacular Pas de l’Ase, a mitja etapa, i coincideix amb l’antic camí de Sirga de l’Ebre. Des d’aquest punt, les mirandes al riu són extraordinàries i es fa entenedora la importància que va tenir el seu curs al llarg de la història remota fins als nostres dies.
Waypoint

Barranc de Barbers

Waypoint

Barranc de la Gala

Waypoint

Camí de Barbers

Sitio religioso

Capelleta de la Mare de Déu del Carme

Waypoint

Pas de l'Ase

PAS DE L'ASE - PANEL DEL CAMINO NATURAL
Ruinas

Sènies de Garcia

SENIES DE GARCIA
Túnel

Túnel ADIF 1 (NO travessar)

Camino
Túnel

Túnel ADIF 2 (travessar)

Ferrocarril
Túnel

Túnel ADIF 3 (travessar)

Ferrocarril

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta