-
-
290 m
183 m
0
4,6
9,2
18,32 km

Vista 698 veces, descargada 26 veces

cerca de Vilafranca del Penedès, Catalunya (España)

Dades tècniques
- Horari: temps estimat 4 h 37 min
- Desnivell de pujada 362 m
- Desnivell de baixada 384 m
- Altura màxima 286 m
- Altura mínima 183 m
- Dificultat en el desplaçament fàcil
- Distància horitzontal 18,5 km
- Pedalable 100%
- Tram accessible 12,3 km
Apte per fer-ho a peu o amb bicicleta tot terreny.

Nota: Els horaris que es marquen en la descripció de l'itinerari són orientatius, amb un pas aproximadament de 4 km per hora i sense comptar les parades.

Coordenades:
Punt d’inici. 41º20’48.84” N - 1º41’48.89” E
Punt d’arribada. 41º17’57.97” N - 1º33’32.62” E

Amb aquest tram de camí de Vilafranca del Penedès a Sant Jaume dels Domenys, el Centre Excursionista del Penedès vol facilitar que la gent de Vilafranca i rodalia que vulgui fer el tradicional camí a la capital jacobea pugui sortir a peu de casa seva i arribar a Sant Jaume dels Domenys. Des d’aquí continua un altre tram, també senyalitzat, que arriba a Vila-rodona i enllaça amb el branc del Camí de Sant Jaume de Catalunya que surt de Tarragona.
L'itinerari que es proposa té l'origen en l’evidència històrica que existia una via de pelegrinatge que passava per dins del Penedès. La referència més antiga d’aquesta via la trobem al Llibre vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV que inclou un recull de cants i danses dels pelegrins que arribaven al monestir. Concretament, en algunes estrofes de la cançó “Chanson nouvelle” s’esmenta el pas per les poblacions de Tarragona, el Vendrell, Vilafranca, la Granada, Pierola, Collbató i el monestir de Montserrat.
El camí, a més de l'origen que el motiva, també respon a components de tipus cultural, turístic i esportiu. Proposa al practicant gaudir d'una etapa caminant o amb bicicleta per un traçat suau i accessible amb contacte permanent amb la natura i permet conèixer
les poblacions i els elements singulars que es troben durant el trajecte i el paisatge que l'envolta.

El tram té una longitud de 18,5 km, transcorre per les comarques de l'Alt i el Baix Penedès i passa per sis municipis. Surt de Vilafranca, llinda amb els Monjos i Pacs, s'endinsa al municipi de Sant Martí Sarroca, travessa el de Castellví de la Marca i acaba a Sant Jaume dels Domenys. El pas per aquesta zona i la seva orografia permet veure la gran plana del Penedès i albirar el mar Mediterrani.
El camí discorre per un entorn rural i agrícola: permet passar per masies, horts i terres de conreu, on predomina especialment la vinya, la qual, al llarg de les estacions de l'any, fa canviar el color del paisatge: a l'estiu amb el verd intens dels pàmpols; a la tardor amb els tons daurats, vermellosos i ocres.
El llegat històric del camí també és important, ja que les terres per on passa són part de la Marca Hispànica, tal com ho testimonien les seves esglésies, torres i castells. El Castellot de Castellví de la Marca n’és el màxim exponent.

Podeu descarregar el llibret en format PDF d'aquí: http://caminades.info/images/pdf/CEP/2017/CamiSantJaume-VilafrancaDelPenedes-SantJaumeDelsDomenys.pdf

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta