Descarga

Distancia

9,21 km

Desnivel positivo

531 m

Dificultad técnica

Moderado

Desnivel negativo

531 m

Altitud máxima

1.022 m

Trailrank

42

Altitud mínima

494 m

Tipo de ruta

Circular
  • Foto de De Sant Privat d'en Bas al salt de Sallent
  • Foto de De Sant Privat d'en Bas al salt de Sallent
  • Foto de De Sant Privat d'en Bas al salt de Sallent
  • Foto de De Sant Privat d'en Bas al salt de Sallent

Tiempo

2 horas 49 minutos

Coordenadas

824

Fecha de subida

28 de abril de 2014

Fecha de realización

septiembre 2005

Búsqueda por Zona de Paso

Encuentra rutas que empiecen o pasen por zonas concretas que tú elijas.

Pásate a Wikiloc Premium Pásate a Premium para eliminar los anuncios
Búsqueda por Zona de Paso Búsqueda por Zona de Paso
Comparte
-
-
1.022 m
494 m
9,21 km

Vista 8179 veces, descargada 231 veces

cerca de Sant Privat d'en Bas, Catalunya (España)

[CA] De Sant Privat d'en Bas al salt de SallentDe Sant Privat d'en Bas, i per la vora del riu Gurn i la riera de Sallent, s'arriba, entre prats i boscos, a l'espectacular salt de Sallent, una caiguda d'aigua d'uns 80 m ubicada en una vall tancada, ombrívola i de frondosa vegetació. Des de dalt del salt, s'albira una extensa vista panoràmica de la vall d'en Bas i dels cims que la presideixen, com l'emblemàtic Puigsacalm.
Ruta senyalitzada.
Es parteix de Sant Privat d'en Bas. Per arribar-hi des d'Olot, es pren a migdia la carretera C-152 en direcció a Sant Esteve d'en Bas i, a les Preses, es trenca a la dreta (O) per la GIP-5226. Es proposa estacionar el cotxe a la zona del Veïnat Nou, vora la carretera principal, en un aparcament amb ombra al costat d'una font i davant d'un restaurant.

0,00 km (494 m). El Veïnat Nou. Se surt cap a l'O per la mateixa carretera i es gira a la dreta (NO; km 0,74, 530 m) fins a la plaça Major del poble (km 0,84, 539 m). Aquí es pot contemplar l'església de Sant Privat d'en Bas i la seva pica baptismal romànica.

0,92 km (530 m), 0 h 18 min. Es torna endarrere fins a l'encreuament anterior i ara es tomba a la dreta (SO) per una pista asfaltada, que és la continuació de la carretera per la qual es venia. La ruta baixa al riu Gurn, el creua per un pont (km 1,09, 529 m) i el voreja per l'esquerra. Es deixen trencalls secundaris a ambdues bandes i, sempre per la pista principal, s'accedeix al pla d'en Xurri, on a la dreta (N) hi ha una zona de pícnic a l'ombra amb taules, cadires i una font.

2,22 km (619 m), 0 h 45 min. Es deixa a l'esquerra (SE) l'accés a can Turó i es prossegueix a ponent en el mateix sentit de la marxa. Sense deixar el camí principal i per l'esquerra del riu Gurn, s'arriba a l'aiguabarreig de les rieres de Corners i de Sallent, on hi ha una bifurcació (km 3,26, 690 m): es gira a mà esquerra (SO) pel sender que remunta en paral·lel a la riera de Sallent, que ens acompanya a la dreta.

4,04 km (834 m), 1 h 15 min. Es creua la riera i s'ascendeix en direcció NO fent ziga-zagues per l'anomenat camí de les Escales. A uns 100 m de l'inici de la pujada, es passa per un punt des del qual es pot veure una perspectiva espectacular del salt.

4,35 km (970 m), 1 h 30 min. Més amunt, i després d'uns 300 m de recorregut molt costeruts, hi ha una altra bona talaia del salt. Es continua pel mateix camí i, uns 50 m més a dalt, s'accedeix al pla situat sobre el salt de Sallent. Cal seguir a l'esquerra (SO) pel camí que voreja el cingle.

4,61 km (1.007 m), 1 h 37 min. S'és a la riera de Sallent, a sobre mateix de la cascada, des d'on també hi ha una bona vista de la vall, dels cims circumdants, d'entre els quals destaca el Puigsacalm (SE), i dels verdíssims prats que envolten el mas Traver. Per tornar, es desfà el camí.

9,21 km (494 m), 2 h 49 min. Aparcament del Veïnat Nou de Sant Privat d'en Bas, punt de sortida i final de l'itinerari.


Més informació

[ES] De Sant Privat d'en Bas a la cascada de SallentDe Sant Privat d'en Bas, y por la orilla del río Gurn y el torrente de Sallent, se llega, entre prados y bosques, a la espectacular cascada de Sallent, una caída de agua de unos 80 m ubicada en un valle cerrado, sombrío y de frondosa vegetación. Desde lo alto de la cascada, se divisa una extensa vista panorámica del valle de En Bas y las montañas que lo presiden, como el emblemático Puigsacalm.
Ruta señalizada.
Se parte de Sant Privat d'en Bas. Para llegar a esta población desde Olot, se toma a mediodía la carretera C-152 en dirección a Sant Esteve d'en Bas y, en Les Preses, se gira a la derecha (O) por la GIP-5226. Proponemos estacionar el coche en la zona del Veïnat Nou, al lado de la carretera principal, en un aparcamiento con sombra junto a una fuente y delante de un restaurante.

0,00 km (494 m). El Veïnat Nou. Se sale hacia el oeste por la misma carretera y se gira a la derecha (NO; km 0,74, 530 m) hasta la plaza Major del pueblo (km 0,84, 539 m). Aquí se puede contemplar la iglesia de Sant Privat d'en Bas y su pila bautismal románica.

0,92 km (530 m), 0 h 18 min. Se vuelve atrás hasta el cruce anterior y ahora se gira a la derecha (SO) por una pista asfaltada, que es la continuación de la carretera por la que se venía. La ruta baja al río Gurn, lo cruza por un puente (km 1,09, 529 m) y lo bordea por la izquierda. Se dejan desvíos secundarios a ambos lados y, siempre por la pista principal, se accede al llano de En Xurri, donde a la derecha (N) hay una zona de recreo a la sombra con mesas, sillas y una fuente.

2,22 km (619 m), 0 h 45 min. Se deja a la izquierda (SE) el acceso a Can Turó y se prosigue a poniente en el mismo sentido de la marcha. Sin dejar el camino principal y por la izquierda del río Gurn, se llega a la confluencia de los arroyos de Corners y de Sallent, donde hay una bifurcación (km 3,26, 690 m): se gira a mano izquierda (SO) por el sendero que remonta en paralelo al torrente de Sallent, que nos acompaña a la derecha.

4,04 km (834 m), 1 h 15 min. Se cruza el arroyo y se asciende en dirección NO haciendo eses por el llamado camino de Les Escales. A unos 100 m del inicio de la subida, se pasa por un punto desde el cual se puede ver una perspectiva espectacular del salto de agua.

4,35 km (970 m), 1 h 30 min. Más arriba, y después de unos 300 m de recorrido muy empinados, hay otra buena atalaya de la cascada. Se continúa por el mismo camino y se accede al llano situado sobre la cascada de Sallent. Hay que seguir a la izquierda (SO) por el camino que bordea el risco.

4,61 km (1.007 m), 1 h 37 min. Se llega al torrente de Sallent, encima mismo del salto de agua, desde donde también hay una buena vista del valle, las cumbres circundantes, entre las que destaca el Puigsacalm (SE), y de los verdísimos prados que rodean la masía Traver. Para volver, se desanda el camino.

9,21 km (494 m), 2 h 49 min. Aparcamiento del Veïnat Nou de Sant Privat d'en Bas, punto de salida y final del itinerario.

Más información

[EN] From Sant Privat d'en Bas to Sallent waterfallFrom Sant Privat d'en Bas and along the river Gurn you come amid meadows and woods to the spectacular Sallent waterfall, which falls about 80 metres. It is in an enclosed valley, shady and thickly wooded. From above the waterfall there is a sweeping panoramic view of En Bas valley.
Marked trail.
In Sant Privat d'en Bas -to get there from Olot, take the C-152 in the direction of Bas and, once in Les Preses, take a turnoff to the right via the GIP-5226- you can leave the car in El Veïnat Nou, from where you follow the road to the main square. Here you can visit the church of Sant Privat d'en Bas with its Romanesque baptismal font.

Before entering the square you take a dirt road on the left that goes down to the river Gurn and follows it on the left bank.

After 20 minutes, you pass a picnic area on the right with tables, chairs and a fountain. Without leaving the main track, after 26 minutes you come to a fork where Corners and Sallent stream beds meet and turn left along the path that goes up the bed of the Sallent. Shortly afterwards you see the waterfall and you can walk almost directly under it. You can also climb up to the top of the waterfall along a clearly marked path on the right. The time spent on the return journey from here is about 1 hour 15 minutes. You retrace your steps to the starting point.


More information

Font: Generalitat de Catalunya, 31/07/12

Waypoint

INICI. APARCAMENT FONT

Waypoint

PLAÇA SANT PRIVAT

Waypoint

SALT DE SALLENT

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta