Descarga

Distancia

14,2 km

Desnivel positivo

850 m

Dificultad técnica

Moderado

Desnivel negativo

850 m

Altitud máxima

1.235 m

Trailrank

58 4,2

Altitud mínima

871 m

Tipo de ruta

Circular

Coordenadas

1618

Fecha de subida

14 de junio de 2017

Fecha de realización

junio 2017
 • Valoración

   
 • Información

   
 • Fácil de seguir

   
 • Entorno

   

Crea tus Listas de Rutas

Organiza las rutas que te gustan en listas y compártelas con tus amigos.

Pásate a Wikiloc Premium Pásate a Premium para eliminar los anuncios
Crea tus Listas de Rutas Crea tus Listas de Rutas
Comparte
-
-
1.235 m
871 m
14,2 km

Vista 5113 veces, descargada 225 veces

cerca de Sant Llorenç de Morunys, Catalunya (España)

[CA] El Pont Cabradís des del Riu de VallsItinerari que discorre entre els termes de Guixers, a la Vall de Lord, al Solsonès, i el terme de Gósol, al Berguedà, seguint els cingles de la Corriu i el marges de la ribera d’Aigua de Valls. La Vall de Lord és una contrada de forta personalitat paisatgística i cultural que ocupa la capçalera del riu Cardener, compartida amb el Berguedà. Els seus aproximadament 277 km2 s’estenen entre la serra de Port del Comte (de 2.386 m, al NO), la serra del Verd (2.282 m, al N) i el Cap Llitzet (2.321 m, NE). Per l’E i el SE s’estén fins a l’aigua de Llinars, després anomenada aigua d’Ora, pel SO fins al Cardener i, per ponent, fins a la serra d’Encies. Enmig d’aquest perímetre s’alça un intricat conjunt de serres de fisonomia espectacular formades per materials on alternen les margues, les calcàries i el conglomerat pinyolenc de morfologia montserratina (pla de Busa, serra dels Bastets, mola de Lord, cints d’Aigua d’Ora i de les Valls i altres). La tenacitat persistent dels seus habitants manté dempeus i vives moltes masies situades ben lluny dels vials i assentaments principals de la vall.

Recorregut sinuós, sense cap dificultat especial, que demana però una certa experiència a muntanya a causa de la configuració del terreny i de l’espaiament de la senyalització.

Ruta senyalitzada.

L’itinerari que es proposa té el seu començament al nucli de Valls del municipi de Guixers, a la Vall de Lord, Solsonès. S’hi arriba per la carretera LV-4241a (C-463) que va de Berga a Sant Llorenç de Morunys prenent el trencall que neix al marge de ponent del pont de Valls en direcció a Valls, on hi ha l’ajuntament del municipi. Sobrepassat el nucli, seguint la pista asfaltada que condueix als entorns de Vilacireres i la Corriu, es troba, al cap d’1,2 km, un espai d’estacionament situat sobre la masia de Cal Riu de Valls. S’hi aparca el vehicle.

0,00 km (872 m). Espai d’estacionament situat sobre la masia del Riu de Valls. Es pren la pista en direcció NE, de pujada, seguint els indicadors de l’itinerari del Pont Cabradís núm. 1 senyalitzat per l’Espai Natural Protegit de la Serra del Verd i les marques del sender de gran recorregut GR 1.2. Es deixa una font a mà esquerra; després d’una curta pujada cimentada la pista torça fortament a l’esquerra, es deixa la pista i el recorregut del GR i es trenca cap a la dreta per la pista que baixa cap al fons de la vall tot saltant un cadenat. El riu de Valls discorre a la dreta; es passa el torrent de Sant Martí i més endavant es creua el congost de Vallpregona.

1,56 km (910 m), 28 min. Presa de l’embassament del Gorg de l’Olla. Es puja el desnivell per una escala metàl·lica i es continua, ara per un corriol arrambat al pendent que s’adapta a la sinuositat del terreny. Es creua una passera metàl·lica, es descriu una ziga-zaga en pujada (1,70 km) i es continua, nord enllà travessant el bosc esponerós de la Rasa dels Pins Llargs.

2,15 km (919 m). 40 min. Bifurcació davant de la casa del Molí de la Corriu, habitada (senyalització). Es continua cap a l’esquerra (O) pel trencall senyalitzat com a Ruta dels Cims, núm. 3, que se seguirà fins al Pont Cabradís. El camí de la dreta -per on se’n va l’itinerari núm. 1- creua l’aigua de Valls per un pont i voreja l’edifici d’una central elèctrica; després es tornarà per aquí. Cal parar atenció al corriol que s’ha pres, que va torçant a la dreta (N i, després, E), salta el torrent de la Corriu (senyalització) i, feta la mitja volta, se situa sobre la casa. Es fa una ziga-zaga, se surt en un camí i s’enfila de nou cap a l’esquerra, a ponent (O) i en pujada (senyalització).

Al cap de poc (2,85 km, 1 020 m) es creua a l’altre marge del torrent (senyalització) i, més amunt, se surt en una pista que se segueix cap a la dreta durant 100 m. Quan la pista torna a passar el torrent i gira al NE, es deixa.

3,15 km (1 054 m), 1 h 5 min. Revolt sobre el torrent de la Corriu (senyalització). Es deixa la pista i es continua recte cap amunt (NO) mantenint la riera a l’esquerra. Compte: als 200 m el corriol gira a la dreta (N, fites) i puja fortament fins a trobar un altre camí que es pren cap a la dreta (E). S’arriba a la font del Roure (3,70 km, 1 145 m), el corriol torça al NO i surt en un camí que ve dels prats de la Corriu. Es gira a la dreta (NE). Els camps estan presidits per les restes de la gran masia de la Torre de la Corriu, lamentablement mig ensorrada, situada en un magnífic indret al peu dels cints de l’Espluga (a la vall de Lord els cingles s’anomenen “cints”, les feixes “rues” i els rierols “aigua”). S’ha d’anar a passar entre el mas i els corrals i pallers emplaçats a la banda de llevant i situar-se a l’altra banda de la casa (3,97 km, 1 209 m, senyalització), on es troba el camí d’accés al mas. Es gira a la dreta (E); quan el camí tomba al nord, es deixa i es continua pel corriol que surt cap a la dreta, en baixada (senyalització).

4,31 km (1 224 m), 1 h 35 min. Mirador dels Cintells, amb plafons explicatius de l’entorn. Magnífica visió sobre la vall i serres dels Tossals, Valielles, Bastets i Busa. Fins al Pont Cabradís, el corriol, que ara tomba al nord en forta baixada, va resseguint sinuosament els plecs del terreny i les torrentades, amb pujades i baixades que enllacen les rues dels cints. Es creua el torrent de Vilacireres (5,07 km, 1 028 m, senyalització) i es gira fortament al SE; es passa una segona torrentada (5,43 km, 1 063 m, atenció a la continuació del corriol, que surt recte i amunt després de saltar el torrent) i es volta la gran mola dels Cims coronada pel Morro Aguilar, de 1 401 m.

6,04 km (1 148 m), 2 h 5 min. Mirador dels Cints de la Torre, situat uns 200 m per sobre del riu. Es continua endavant, perdent alçària progressivament i flanquejant per sota les imponents parets del Morro Aguilar. Al punt 7,00 km (1 055 m) es creua el torrent de Comallonga (senyalització); més enllà, la gran balma dels Cints i, després de tres torrenteres i un fort descens, s’arriba al trencall situat damunt mateix del Pont Cabradís (senyalització on conflueixen els itineraris 3 i 1); cal descendir-hi (passamans d’ajuda).

8,70 km (1 035 m), 2 h 45 min. El Pont Cabradís. El lloc és angost però molt atractiu. Els enormes blocs encastats sobre la llera del riu, recoberts i soldats per la tosca i la vegetació fossilitzada, conformen un singular pas en forma de túnel de 60 m travessat per l’aigua, clara i abundosa. Innumerables degotalls vessen de les parets i del sostre configurant un entorn de fantasia propi de l’imaginari rondallístic. Es puja al trencall anterior i es gira a la dreta, seguint l’itinerari 1, per creuar el pas per sobre. Una mica més amunt, ja en la vertical del riu, a pocs metres del camí es troba una singular font que neix de la soca d’un freixe centenari (senyalització). Cal anar baixant i torçant cap al sud, deixant, a l’esquerra, el camí del Coll de Castellar.

Mantenint el riu a mà dreta (O) l’itinerari 1 resseguirà sinuosament la ribera amb contínues però petites pujades i baixades, a cops amb l’ajuda de passamans, cordes o cadenes. Es travessa una boixeda esponerosa i s’arriba al torrent Fondo (a l’indret d’Aigües Juntes, 9,24 km, 1 018 m) un lloc de plàcida bellesa que cal creuar a gual per, després, remuntar cap a l’altra banda. Es baixa un tram aeri amb l’ajuda de les mans i s’arriba a l’Escalars (9,54 km, 1 027 m) on una robusta escala amb passamà permet salvar en baixada una petita paret. Dos-cents metres enllà el camí s’eixampla i transcorre, ara ja planer, ribera avall, vorejant la gran balma de les Pintes.

10,55 km (986 m), 3 h 15 min. Pista que baixa del nucli de Sisquer i que du al Molí de la Corriu (senyalització), que caldrà seguir riu avall (S).

12,01 km (913 m), 3 h 33 min. Central elèctrica del Molí de la Corriu. Es creua el pont cap a ponent i s’arriba a la bifurcació de davant de la casa, per on s’havia arribat a l’anada. Es desfà el camí conegut fins a la masia del Riu de Valls.

14,20 km (872 m), 4 h 10 min. Espai d’estacionament situat sobre la masia del Riu de Valls. Final del recorregut.Més informació

[ES] El Pont Cabradís desde el Riu de VallsItinerario que discurre entre los términos de Guixers, en el Valle de Lord, Solsonès, y el de Gósol, en el Berguedà, siguiendo los riscos de La Corriu y los márgenes de la ribera del río Aigua de Valls. El Valle de Lord es una región de fuerte personalidad paisajística y cultural que ocupa la cabecera del río Cardener, compartida con el Berguedà. Sus aproximadamente 277 km2 se extienden entre la sierra de Port del Comte (de 2.386 m, en el NO), la sierra del Verd (2.282 m, en el N) y Cap Llitzet (2.321 m, NE). Por el E y el SE se extiende hasta el río Aigua de Llinars, después llamado Aigua d’Ora, por el SO hasta el Cardener y, hacia poniente, hasta la sierra de Encies. En medio de este perímetro se alza un intrincado conjunto de sierras de fisonomía espectacular formadas por materiales donde alternan las margas, las calizas y el conglomerado “pinyolenc” de morfología montserratina (Pla de Busa, sierra de Bastets, Mola de Lord, riscos de Aigua d’Ora y de Les Valls y otros). La tenacidad persistente de sus habitantes mantiene en pie y vivas muchas masías situadas lejos de los viales y asentamientos principales del valle.

Recorrido sinuoso, sin ninguna dificultad especial, que requiere una cierta experiencia en montaña debido a la configuración del terreno y al distanciamiento de la señalización.

Ruta señalizada.
El itinerario que se propone tiene su comienzo en el núcleo de Valls del municipio de Guixers, en el Valle de Lord, Solsonès. Se llega por la carretera LV-4241 (C-463) que va de Berga a Sant Llorenç de Morunys tomando el desvío que nace en el margen de poniente del puente de Valls en dirección a Valls, donde está el ayuntamiento del municipio. Sobrepasado el núcleo, siguiendo la pista asfaltada que conduce a los entornos de Vilacireres y la Corriu, se encuentra, al cabo de 1,2 km, un espacio de estacionamiento ubicado sobre la masía de Cal Riu de Valls. Se aparca el vehículo.

0,00 km (872 m). Espacio de estacionamiento ubicado sobre la masía del Riu de Valls. Se toma la pista en dirección NE, de subida, siguiendo los indicadores del itinerario del Pont Cabradís núm. 1 señalizado por el Espacio Natural Protegido de la Serra del Verd y las marcas del sendero de gran recorrido GR 1.2. Se deja una fuente a mano izquierda; tras una corta subida cimentada la pista tuerce fuertemente a la izquierda, se deja la pista y el recorrido del GR y se va hacia la derecha por la pista que baja hacia el fondo del valle saltando una cadena. El río Aigua de Valls discurre a la derecha; se pasa el torrente de Sant Martí y más adelante se cruza el desfiladero de Vallpregona.

1,56 km (910 m), 28 min. Presa del embalse del Gorg de l’Olla. Se sube el desnivel por una escalera metálica y se continúa, ahora por un sendero pegado a la pendiente que se adapta a la sinuosidad del terreno. Se cruza una pasarela metálica, se describe un zigzag en subida (1,70 km) y se continúa, norte allá atravesando el bosque frondoso de la Rasa dels Pins Llargs.

2,15 km (919 m). 40 min. Bifurcación delante de la casa del Molí de la Corriu, habitada (señalización). Se continúa hacia la izquierda (O) por el camino señalizado como Ruta dels Cims, núm. 3, que se seguirá hasta el Pont Cabradís. El camino de la derecha -por donde se va el itinerario núm. 1- cruza el río Aigua de Valls por un puente y bordea el edificio de una central eléctrica; luego se volverá por aquí. Hay que prestar atención al sendero que se ha tomado, que torciendo a la derecha (N y, después, E), salta el torrente de La Corriu (señalización) y, completada la media vuelta, se sitúa sobre la casa. Se hace un zigzag en subida, se sale a un camino y se continua de nuevo hacia la izquierda, a poniente (O) y en subida (señalización).

Al poco (2,85 km, 1 020 m) se cruza al otro margen del torrente (señalización) y, más arriba, se sale a una pista que se sigue hacia la derecha durante 100 m. Cuando la pista vuelve a cruzar el torrente y gira al NE, se deja.

3,15 km (1 054 m), 1 h 5 min. Curva sobre el torrente de la Corriu (señalización). Se deja la pista y se sigue recto hacia arriba (NO) manteniendo el arroyo a la izquierda. Atención: a los 200 m el sendero gira a la derecha (N, hitos) y sube fuertemente hasta encontrar otro camino que se toma hacia la derecha (E). Se llega a la fuente del Roure (3,70 km, 1 145 m), el sendero tuerce al NO y sale en un camino que viene de los prados de la Corriu. Se gira a la derecha (NE). Los campos están presididos por los restos de la gran masía de la Torre de la Corriu, lamentablemente medio derrumbada, situada en un magnífico lugar al pie de los Cints de l’Espluga (en el valle de Lord los riscos se denominan "cints", los bancales o repisas "rues" y los arroyos "aigua"). Hay que pasar entre la casa y los corrales y pajares emplazados en la zona de levante y situarse al otro lado de la casa (3,97 km, 1 209 m, señalización), donde se encuentra el camino de acceso a la masía. Se gira a la derecha (E); cuando el camino tuerce al norte, se deja y se continúa por el sendero que sale hacia la derecha, en bajada (señalización).

4,31 km (1 224 m), 1 h 35 min. Mirador de Els Cintells, con paneles explicativos del entorno. Magnífica visión sobre el valle y sierras de los Tossals, Valielles, Bastets y Busa. Hasta el Pont Cabradís, el sendero, que ahora gira al norte en fuerte bajada, va recorriendo sinuosamente los pliegues del terreno y los torrentes, con subidas y bajadas que enlazan las repisas de los riscos. Se cruza el torrente de Vilacireres (5,07 km, 1 028 m, señalización) y se gira bruscamente al SE; se pasa un segundo torrente (5,43 km, 1 063 m, atención a la continuación del sendero, que sale recto y hacia arriba después de saltar el torrente) y se da la vuelta a la gran mole de Els Cims coronada por el Morro Aguilar, de 1 401 m.

6,04 km (1 148 m), 2 h 5 min. Mirador de Els Cints de la Torre, situado unos 200 m por encima del río. Se sigue adelante, perdiendo altura progresivamente y flanqueando por debajo las imponentes paredes del Morro Aguilar. En el punto 7,00 km (1 055 m) se cruza el torrente de Comallonga (señalización); más allá, la gran cueva de la Balma dels Cints y, después de tres torrenteras y un fuerte descenso, se llega al desvío situado a pie de Pont Cabradís (señalización donde confluyen los itinerarios 3 y 1); hay que descender (pasamanos de ayuda).

8,70 km (1 035 m), 2 h 45 min. El Pont Cabradís. El lugar es angosto pero muy atractivo. Los enormes bloques empotrados sobre el cauce del río, revestidos y soldados por la pumicita y la vegetación fosilizada, conforman un singular paso en forma de túnel de 60 m atravesado por el agua del río, clara y abundante. Innumerables goteras derraman agua desde las paredes y el techo configurando un entorno de fantasía propio del imaginario fabulístico. Se sube al desvío anterior y se gira a la derecha, siguiendo el itinerario 1, para cruzar el paso por encima. Un poco más arriba, ya en la vertical del río, a pocos metros del camino se encuentra una singular fuente que nace de la cepa de un fresno centenario (señalización). Hay que ir bajando y torciendo hacia el sur, dejando, a la izquierda, el camino del Coll de Castellar.

Manteniendo el río a mano derecha (O) el itinerario 1 reseguirá sinuosamente la ribera con continuas pero pequeñas subidas y bajadas, a veces con la ayuda de pasamanos, cuerdas o cadenas. Se atraviesa una bojedal magnífico y se llega al torrente Fondo (en el lugar de Aigües Juntes, 9,24 km, 1 018 m) un sitio de apacible belleza que hay que cruzar a vado para después remontar hacia el otro lado. Se baja un tramo aéreo con la ayuda de las manos y se llega a Els Escalars (9,54 km, 1 027 m) donde una robusta escalera con pasamanos permite salvar de bajada una pequeña pared. Doscientos metros más allá el camino se ensancha y transcurre, ahora ya llano, ribera abajo, bordeando la gran cueva de la Balma de les Pintes.

10,55 km (986 m), 3 h 15 min. Pista que baja desde el núcleo de Sisquer y que lleva al Molí de la Corriu (señalización), que habrá que seguir río abajo (S).

12,01 km (913 m), 3 h 33 min. Central eléctrica del Molí de la Corriu. Se cruza el puente hacia poniente y se llega a la bifurcación de delante de la casa, por donde se había llegado a la ida. Se deshace el camino conocido hasta la masía del Riu de Valls.

14,20 km (872 m), 4 h 10 min. Espacio de estacionamiento ubicado sobre la masía del Riu de Valls. Final del recorrido.Más información
Font: Generalitat de Catalunya, 30/06/2017

Waypoint

Balma de les Pintes

Waypoint

Torre de la Corriu

 • Foto de Torre de la Corriu
Waypoint

Mirador dels Cintells

 • Foto de Mirador dels Cintells
 • Foto de Mirador dels Cintells
Waypoint

Pont Cabradís

 • Foto de Pont Cabradís
Waypoint

Aigües Juntes

 • Foto de Aigües Juntes
 • Foto de Aigües Juntes
Waypoint

L'Escalars

Waypoint

Balma dels Cints

Waypoint

Canal de Comallonga

Waypoint

Presa del Gorg de l'Olla

 • Foto de Presa del Gorg de l'Olla
 • Foto de Presa del Gorg de l'Olla
 • Foto de Presa del Gorg de l'Olla
Waypoint

Font del Roure

Waypoint

Mirador de la Torre

Waypoint

Molí de la Corriu

Waypoint

El Riu de Valls

Waypoint

Font

Waypoint

Cadena

Waypoint

Camí ample

Waypoint

Passera

Waypoint

Escala

Waypoint

Atenció: pujar dret

Waypoint

Torrent de Vilacireres

Waypoint

Font del Freixe

 • Foto de Font del Freixe
Waypoint

Espai d'estacionament

7 comentarios

 • Foto de Pingüines moteres

  Pingüines moteres 31 mar. 2018

  He realizado esta ruta  verificado  Ver más

  La ruta ha estat molt bé i amb bona senyalització. L' únic tram on es podria millorar és la zona de bosc abans d' arribar al Molí de Corriu. Per això la meva valoració en "fácil de seguir".

 • Foto de laurafuqu

  laurafuqu 24 jun. 2019

  He realizado esta ruta  verificado  Ver más

  Ens ha encantat! El fet de tenir el riu i zones per a banyar-se amb el “caloret” ha estat genial! Ben senyalitzada i molt ben explicada. Jo l’he penjat, pero no amb tots els detalls com la original!

 • Foto de pocafarina

  pocafarina 7 jul. 2019

  He realizado esta ruta  verificado  Ver más

  Ens ha encantat. No sabia que existís un lloc tant especial i diferent. És perfecte per fer en ple estiu perquè val la pena travessar el pont per dins el riu, tot i que l'aigua és molt freda. És recomanable portar calçat amb el que es pugui caminar per dins l'aigua. Està bé fer-la en el sentit que està indicat, així fas el tram de més pujada al principi. Cal portar doble ració d'aigua.

 • irunpg 21 ago. 2019

  Hola, és apta la ruta per fer-la amb gossos? em refereixo sobretot al tram de l'escala, és molt llarg o es pot evitar d'alguna manera?

 • Foto de Marcel/Starks58

  Marcel/Starks58 25 jul. 2020

  Bona tarda
  Entre el teu trac i el llibre "L'Alt Solsonès" avui em fet el recurregut
  Nomes un incis, la ruta le gravat em un Garmin i surten....
  # 18.9km
  # 813 mts
  Salut i k.

 • Oli_alex 21 ago. 2021

  He realizado esta ruta  Ver más

  Ruta muy sencilla de seguir prestando solo un poquito de atención a las fitas, entorno inmejorable, sombrío y con mucha agua des del primer cuarto de recorrido, la única pega , nada recomendable con perros grandes por las zonas de cadenas y la escalera 😅
  Muchas gracias al autor!

 • Foto de siled813

  siled813 26 oct. 2021

  Hola Oli_alex,comentas que nada recomendable para hacerla con perros grandes,yo tengo una bodeguera me recomendarías no llevármela??,gracias.

Si quieres, puedes o esta ruta