-
-
325 m
220 m
0
2,5
4,9
9,87 km

Vista 665 veces, descargada 24 veces

cerca de els Guiamets, Catalunya (España)

Els Guiamets. Ruta circular de 10 km., que envolta el pantà dels Guiamets i una mica més, passeig entre vinyes. Sorprenent

Als Guiamets, al carrer de la Carretera, al costat dret del núm. 39, de Ca la Filomena, trobarem un camí que en pocs metres es torna sender i baixa, pel costat d’uns ametllers, fins a la paret del pantà, creuem la pressa, a l’altra banda trobem un camí i al cap d’uns 60m., una cruïlla, girem a l’esquerra seguint una marques de color groc que ens indiquen “Capçanes i La Serra d’Almos”, el camí fa cap sota una línia elèctrica, al cap de 400 m., les senyals grogues i la línia elèctrica van cap a la dreta, però nosaltres no, seguim recte, pel costat d’una finca conreada, quan acaba la finca el camí gira a l’esquerra i en pocs metres trobarem un sender que marxa a dreta, l’agafem, som a la zona de la Cova Roja.
El sender puja per arribar a una cresta amb magnífiques vistes de l’embassament i voltants, el sender és encantador, l’anem seguint, girant a dreta i esquerra, pujant i baixant, fins que arribarem a un camí formigonat, és el Camí de Mas d’en Fornos o dels Ponts, l’agafem cap a l’esquerra direcció a Capçanes. Caminarem una bona estona entre conreus, fins arribar al pont del tren, el camí passa per sota de la primera arcada i en aquest punt, només passar per sota trobarem unes escales fetes amb pedra que ens portaran a passar el pont per un pas exclusiu per vianants, una gaupada, ara quan es fan infraestructures ja no pensen amb els vianants. A l’altre costat saltarem una aigüera de la carretera i farem cap al camí de la depuradora, que puja fins al camí asfaltat que va de Capçanes als Guiamets. Som a les portes de Capçanes.
Agafem cap a l’esquerra, direcció als Guiamets aquest camí asfaltat, és l’antic camí dels Guiamets, al cap de 650 m. trobarem un indicador que ens indica tres direccions, agafem el camí que va direcció a “Les Brugueres, Els Guiamets i Marçà”, anem pel camí de la dreta avall, creuarem el barranc de Marmellans, som al camí vell del Masroig, al cap de 850 m. trobarem un altre indicador que ens fa girar a l’esquerra direcció Les Brugueres i Els Guiamets, som a les Brugueres i anem paral•lels al barranc dels Marmellans, aquest camí arriba a la carretera TV-3031 que va de la nacional als Guiamets, l’agafem cap a l’esquerra, creuem un altre cop el barranc i al cap d’uns 400 m. trobarem un sender a la dreta de la carretera que diu “Els Guiamets pel camí dels Horts” som Sota del Pinar de la Marina, és el camí vell de Falset l’agafem, el sender fa cap a un camí que agafem a la dreta, aviat es torna sender creuem perpendicularment un altre camí som a la Partida Matissat i arribem als Guiamets per sota de l’església. Passegeu pel poble més pla de la comarca.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta