Tiempo  4 horas 43 minutos

Coordenadas 2840

Fecha de subida 2 de agosto de 2017

Fecha de realización julio 2017

-
-
68 m
21 m
0
4,2
8,5
16,97 km

Vista 652 veces, descargada 11 veces

cerca de Grimbergen, Flanders (Belgique)

Zaterdag 8 juli 2017 organiseerden de Singelwandelaars Strombeek-Bever voor de 28e keer hun Abdijwandeling. In de Pastoor Woutersstraat, in het centrum van Grimbergen, konden we op de parking voor de sporthal in het Prinsenbos de auto kwijt om de wandeling even verderop te beginnen in de Voetbalkantine van K.S.C. Grimbergen.

We wandelen voorbij de barokke Sint-Servaasbasiliek van Grimbergen, die zowel parochie- als abdijkerk is. De abdij van Grimbergen is de oudste bewoonde norbertijnenabdij van België. Ze werd waarschijnlijk door de heilige Norbertus zelf gesticht in 1126. Het embleem van de abdij is de feniks, de vogel die herrijst uit zijn as. En ook de abdij is na meerdere verwoestingen telkens heropgebouwd.

Even verderop komen we voorbij volksterrenwacht Mira, in 1967 onder impuls van de norbertijn Godfried Thomas Pieraerts (1908–1984) opgericht op het grondgebied van de abdij.

Op het eind van de Abdijstraat krijgen we al een eerste stukje groen onder de voeten op het pad naar de Beekweg. Even door de Van Akenstraat en de Noodbeekstraat en dan brengt de Groeneweg ons op een veldweg naar Meise. Enkele rustige straten naar de Strombeek-Beverlaan, waar de fiets- en voetgangersbrug over de A12 ligt. Linksaf op de Nieuwelaan (N277) bereiken we Zwembad De Wauwer, waar in de bijhorende ruime zaal een rustpost was ingericht.

Voorbij cultuurtempel De Muze bereiken we het marktpleintje van Meise met zijn laatgotische Sint-Martinus parochiekerk uit de 16-17de eeuw.
Rechtsaf de A. VanDoorslaerlaan in, langs de afsluiting van de Plantentuin van Meise, voorbij het kerkhof en in het gehucht Amelgem rechtsaf de Kaarlijkstraat in. Aan het groen beboste "zeswegel kruispunt" slaan we de Manke Vosstraat in.

Een rustige landelijke weg met naar rechts een panorama met zelfs zicht op het Atomium in de verte. Tegenover de Kraaienbroeklaan gaan we rechts het veldwegeltje langs de weide omlaag naar het kleine Natuurpunt gebiedje 'Berenput'. Enkele dorpsstraten brengen ons dan terug naar de rustpost aan het zwembad.

Na even rusten volgen we eerst 1,2km wat fantasieloos dezelfde weg als daarnet, tot we achter de Plantentuin linksaf de Bosweg op kunnen die ons voorbij de Molen van Amelgem of Elveriksmolen voert. Dit was een van de talrijke watermolens die de abdij van Grimbergen op de Molenbeek bezat. De molen dateert uit de 19de eeuw en is niet meer in gebruik.

We volgen de Van Gijsellaan en de Kruidtuinlaan en omcirkelen daarmee bijna volledig de Plantentuin van Meise, die één van de grootste plantentuinen in de wereld is. Voor we helemaal rond zijn, nemen we echter naar rechts de voet- en fietsbrug over de A12. De Sint-Annastraat en de Roostbaan brengen ons terug richting Grimbergen.

Aan de Polderkapel rechts de 's Gravenmolenstraat in, voorbij de gelijknamige vijver en brasserie, en we volgen de loop van de Maalbeek tot aan de Brusselsesteenweg. Die even naar rechts volgen en dan de Lagesteenweg en de Rodenbachlaan terug naar het Prinsenbos.
Avituallamiento

Cafetaria KFC Grimbergen

Tribune KFC Grimbergen
panoramica

Abdijkerk Grimbergen

panoramica

Volssterrenwacht Mira

in 1967 onder impuls van de norbertijn Godfried Thomas Pieraerts (1908–1984) opgericht op het grondgebied van de abdij.
panoramica

Beekweg

panoramica

Noodbeekstraat

panoramica

Hoeve Noodbeekstraat

panoramica

Groene weg

panoramica

Groene weg

panoramica

veldweg achter Groene Weg

panoramica

naast de Groenveldlaan

panoramica

Nieuwenbosstraat

panoramica

Op de A12 brug

panoramica

St-Martinuskerk Meise

panoramica

A. Vandoorslaerlaan

panoramica

Kerkhof Meise

panoramica

Kaarlijkstraat

panoramica

Distels

panoramica

Mankevosstraat

panoramica

Atomium van op Mankevosstraat

panoramica

pad langs weide

panoramica

pad naar Berenput

panoramica

Berenput

panoramica

Molen van Amelgem

panoramica

Serre Meise plantentuin

panoramica

Sint Annastraat

panoramica

Polderkapel

panoramica

Gravenmolenvijver

panoramica

KFC Grimbergen

parquing

Parking Sporthal Grimbergen

Picnic

Zwembad de Wauwer

Zwembad de Wauwer Meise, Vlaams-Brabant, BEL

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta