-
-
868 m
533 m
0
2,1
4,1
8,25 km

Vista 690 veces, descargada 42 veces

cerca de Sant Martí de Tous, Catalunya (España)

Català
Accés:
Des d'Igualada agafarem la carretera C-37 direcció Valls, a l'altura de la Masia-Restaurant Ca L'Escolà surt una pista asfaltada direcció oest que condueix al Castell de Miralles i l'ermita romànica de Santa Maria de Miralles, davant de la mateixa hi ha una esplanada on podrem estacionar el nostre vehicle.

Descripció:
Iniciem la nostra ruta agafant la senda que surt de l'esplanada del pàrquing en direcció sud-oest i que baixa a la Font de Cal Gol, en arribar a la font trobem una pista que baixa paral·lela al torrent de la Font de Cal Gol en direcció a la Masia de Cal Puça. Abans d'arribar a la mateixa agafem una pista a la dreta, i una mica més endavant una altra també a la dreta que puja seguint el Torrent de la Creu d'en Françola. Seguim remuntant per la pista fins a trobar una cruïlla a l'esquerra que puja direcció al Turó del Solà. Seguim pujant per la pista deixant a la dreta el Clot de l'Agulla Grossa, arribem a una nova cruïlla i girem per la pista de la dreta direcció nord pujant per la serra del Bosc Cobert direcció al Grony de Miralles que tenim al davant. Arribem a una nova cruïlla on hi ha una torre d'alta tensió a la dreta, agafem la pista que puja fins arribar al coll de l'Agulla Grossa, on hi ha les restes d'uns corrals de la masia de Ca la Llebre a l'esquerra. Just al costat de les ruïnes, surt un camí en ascens direcció Sud-oest que en pocs minuts ens diposita al cim del Grony de Miralles, on trobem un vèrtex geodèsic tot just al costat un panell informatiu de les aus que poblen aquesta zona. És el cim més elevat del conjunt de serres de Queralt-Miralles-Montbui, on tindrem unes excel·lents vistes de les comarques de l'Anoia i el Baix Llobregat, de Monserrat i les serres litorals de Collserola i Garraf. Descendim novament al coll i agafem per la senda de l'altre vessant que ascendeix per la cresta de l'Agulla Grossa fins a arribar al cim on hi ha una ofrena de la UEC d'Igualada que representa una gran fulla de plàtan metàl·lica.
Descendim de l'Agulla Grossa novament fins al coll i continuem la pista cap a la dreta, arribem a una cruïlla i agafem la pista de la dreta en baixada amb marques del GR-172, aquesta va paral·lela pel Torrent del Cogul, en arribar a una revolt molt pronunciat a la dreta, agafem el sender que surt planejant per l'esquerra seguint les marques del GR, deixem un corriol a l'esquerra i seguim fins arribar a un altre encreuament de senders, en el de la dreta hi ha una marca amb la creu de GR de no passar per on seguirem, no obstant el camí que deixem es torna a unir a uns 300 mts al què agafem. Anem descendint pel Clot de la Ferriola fins a trobar una pista que agafarem a l'esquerra fins arribar al Coll d'Alió, hi ha un pal indicador i agafem a la dreta la pista que baixa, als pocs metres deixem la pista i creuem a l'esquerra un camp de cultiu per anar a buscar la pista que surt a l'altra banda del mateix, la seguim fins arribar a un nou camp de cultiu que voregem per l'esquerra, al finalitzar el mateix hi ha un sender amb marques de GR que ens diposita al castell de Miralles i a la zona de Parking.

Castellano
Acceso:
Desde Igualada cogeremos la carretera C-37 dirección Valls, a la altura de la Masia-Restaurante Ca L'Escolà sale una pista asfaltada dirección Oeste que conduce al Castell de Miralles y la ermita románica de Santa Maria de Miralles, delante de la misma hay una explanada donde podremos estacionar nuestro vehículo.

Descripción:
Iniciamos nuestra ruta cogiendo la senda que sale de la explanada del parking en dirección Sur Suroeste y que desciende a la Font de Cal Gol, al llegar a la fuente encontramos una pista que desciende paralela al torrente de la Font de Cal Gol en dirección a la Masia de Cal Puça. Antes de llegar a la misma cogemos una pista a la derecha, y un poco más adelante otra también a la derecha que sube siguiendo el Torrente de la Creu d'en Françola. Seguimos remontando por la pista hasta encontrar un cruce a la izquierda que sube dirección al Turó del Solà. Seguimos subiendo por la pista dejando a la derecha el Clot de l'Agulla Grossa, llegamos a un nuevo cruce y giramos por la pista de la derecha dirección Norte subiendo por la sierra del Bosc Cobert dirección al Grony de Miralles que tenemos en frente. Llegamos a un nuevo cruce donde hay una torre de alta tensión a la derecha, cogemos la pista que asciende hasta llegar al cuello de la Agulla Grossa, donde hay los restos de unos corrales de la masía de Ca la Llebre a la izquierda. Justo al lado de las ruinas, sale una senda en ascenso dirección Suroeste que en pocos minutos nos deposita en la cima del Grony de Miralles, donde encontramos un vértice geodésico y justo al lado un panel informativo de las aves que pueblan esta zona. Es la cima más elevada del conjunto de sierras de Queralt-Miralles-Montbui, donde tendremos unas excelentes vistas de las comarcas de La Anoia y el Baix Llobregat, de Monserrat y las sierras litorales de Collserola y Garraf. Descendemos nuevamente al cuello y cogemos por la senda de la otra vertiente que asciende por la cresta de l'Agulla Grossa hasta llegar a la cima donde hay una ofrenda de la UEC de Igualada que representa una gran hoja de plátano metálica.
Descendemos de la Agulla Grossa nuevamente hasta el cuello y continuamos la pista hacia la derecha, llegamos a un cruce y cogemos la pista de la derecha en bajada con marcas del GR-172, esta va paralela por el Torrent del Cogul, al llegar a una curva muy pronunciada a la derecha, cogemos el sendero que sale planeando por la izquierda siguiendo las marcas del GR, dejamos un sendero a la izquierda i seguimos hasta llegar a otro cruce de senderos, en el de la derecha hay una marca con la cruz de GR de no pasar por donde seguiremos, no obstante el camino que dejamos se vuelve a unir en unos 300 mts al que cogemos. Vamos descendiendo por el Clot de la Ferriola hasta encontrar una pista que cogeremos a la izquierda hasta llegar al Cuello de Alió, hay un palo indicador y cogemos a la derecha la pista que desciende, a los pocos metros dejamos la pista y cruzamos a la izquierda un campo de cultivo para ir a buscar la pista que sale al otro lado del mismo, la seguimos hasta llegar a un nuevo campo de cultivo que bordeamos por la izquierda, al finalizar el mismo hay un sendero con marcas de GR que nos deposita en el castell de Miralles y en la zona de Parking.

Ver más external

1 comentario

  • Foto de roanxa

    roanxa 02-nov-2017

    He realizado esta ruta  verificado  ver detalle

    Ha estat una ruta molt guapa, hem disfrutat de les meravelloses vistes des del Grony, i els corriols i pistes ens han deixat un bon record.

Si quieres, puedes o esta ruta