Tiempo  4 horas 55 minutos

Coordenadas 2883

Fecha de subida 10 de mayo de 2017

Fecha de realización mayo 2017

-
-
72 m
40 m
0
4,4
8,8
17,58 km

Vista 607 veces, descargada 9 veces

cerca de Herzele, Flanders (Belgique)

Op 7 mei 2017 wandelden we een parcours uitgestippeld door wandelclub De Burchtstappers van Herzele. We parkeerden in de Burchtlaan, tussen kerk en restanten van de burcht en wandelden achter het kerkhof door naar de startzaal in de Basisschool in de Tuinwijkstraat.

Herzele is een redelijk grote gemeente, dus was het wel even stappen om in de natuur te geraken: door het parkje tussen Kerkkouter en Oudendries, door de Schoolstraat en aan de overzijde van de Groenlaan een steegje naar Solleveld, waar we naast de 'Wattenfabriek' even de Trambaan opkonden, de tot fiets- en wandelpad vermaakte vroegere tramlijn L376 Gent-Geraardsbergen.

Reeds na 150m dalen we van de Trambaan af naar een lager gelegen parallel lopend modderpaadje en slaan wat verderop linksaf door het tunneltje onder de trambaan naar Evendael. Die straat volgen we tot we langs de Doornstraat linksaf kunnen. Door een klein stukje bos en verder door tot het kruispunt met de Kasteelstraat. Linksaf en verderop rechtsom brengt die ons naar Woubrechtegem, een kleine landelijke deelgemeente van Herzele met ongeveer 850 inwoners.

Even voorbij de bakstenen neoclassicistische Sint-Martinuskerk uit 1845, vinden we het wat onderkomen cafézaaltje 't Hoefijzer, waar een rustpost was ingericht. We verlaten Woubrechtegem voor een mooie, landelijke lus door de omgeving: door Bostraat, Holbeekstraat, Hellestraat, Hoevestraat, Aaigembergstraat en dan via Eekhout, Neerwegestraat en Stilleveldstraat terug naar het zaaltje in Woubrechtegem.

Langs de Aaigemveldstraat verlaten we het dorpje en wandelen over een landelijke weg door het licht golvend landschap. Se Ter Erpenbeek oversteken en via de Otterkant en de Goezestraat komen we in Ressegem. Door de Karnemelkstraat, voorbij de grote kapel en aan de overzijde van de Borsbekestraat vinden we een pad dat ons achter het veld van SV Ressegem naar de Lindestraat van Herzele brengt.

We wandelen terug naar het centrum langs het rust- en verzorgingscentrum en voorbij de werven van de Service- en Assistentieflats die hier blijkbaar en masse gebouwd worden, maar voor het ogenblik nog grotendeels leeg staan wegens wat te duur...

We komen uit op het pleintje voor de Sint-Martinuskerk van Herzele, ten noorden van de kasteelruïnes. Hier stond reeds in de 10e eeuw een kerk, die herhaaldelijk werd verwoest en heropgebouwd. De huidige neogotische kerk dateert uit 1912 en omvat de veel oudere restanten van de vorige vroeg-gotische kerk. Ze is omringd door een deels ommuurd kerkhof.

Even naar rechts door de Stationsstraat, linksaf door de Graaf du Parclaan en rechts de Kerselarenlaan in brengt ons naar het eindpunt van deze aanbevelenswaardige wandeling door de lichtglooiende landschappen rond Herzele.
Picnic

't Hoefijzer

Picnic

Basisschool Herzele

panoramica

Burcht van Herzele

panoramica

Parkje achter Solleveld

panoramica

Onder de oude spoorlijn

panoramica

Evendael

panoramica

Doornstraat

panoramica

Wijngaard?

panoramica

Kasteelstraat

panoramica

Kasteelstraat

panoramica

Kasteelstraat

panoramica

Woubrechtegem

panoramica

Kapel

panoramica

Bosstraat

panoramica

Holbeekstraat

panoramica

Hellestraat

panoramica

Kamstraat

panoramica

Koetjes

panoramica

Eekhout schapen

panoramica

Alpacas

panoramica

Ouwe Sleephut

panoramica

Aaigemveldstraat

panoramica

ter Erpenbeek

panoramica

achter de Otterkant

panoramica

Kapel Karnemelkstraat

panoramica

nabij Ressegemstraat

panoramica

Lindestraat

panoramica

kerk Herzele

parquing

Parkeerplaats Burchtstraat

Waypoint

Ressegem

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta