Descarga

Distancia

6,53 km

Desnivel positivo

801 m

Dificultad técnica

Moderado

Desnivel negativo

301 m

Altitud máxima

1.051 m

Trailrank

28

Altitud mínima

249 m

Tipo de ruta

Solo ida
  • Foto de Itinerari Sant Grau i Sant Miquel (des de Sadernes). Ruta 2 Parròquies Alta Garrotxa
  • Foto de Itinerari Sant Grau i Sant Miquel (des de Sadernes). Ruta 2 Parròquies Alta Garrotxa
  • Foto de Itinerari Sant Grau i Sant Miquel (des de Sadernes). Ruta 2 Parròquies Alta Garrotxa

Coordenadas

201

Fecha de subida

30 de mayo de 2018

Fecha de realización

mayo 2018

Envía a tu GPS

Descarga rutas de Wikiloc directamente a tu Garmin, Apple Watch o Suunto.

Pásate a Wikiloc Premium Pásate a Premium para eliminar los anuncios
Envía a tu GPS Envía a tu GPS
Sé el primero en aplaudir
Comparte
-
-
1.051 m
249 m
6,53 km

Vista 261 veces, descargada 6 veces

cerca de Sadernes, Catalunya (España)

Dins la col.lecció rutes Parròquies Alta Garrotxa. Descripció en idiomes

CAT
Sant Grau d'Entreperes és una construcció amb característiques del segle XII. La referència documental més antiga fins ara coneguda de l'església de Sant Grau data de l'any 1265. Sant Miquel de Monteia és un temple d'una sola nau, amb volta apuntada.

Sortim del pal G33 Sadernes i anem en direcció a l’església de Sant Grau d’Entreperes i l’església de Sant Miquel de Monteia.

Baixem per un corriol que surt de darrere l’església de Santa Cecília de Sadernes, sempre seguint les marques grogues.

Caminem per un alzinar fins que trobem un pont sense baranes. Aquest és el pont de Sadernes. Es va construir als anys 30 del s. XX per tal que servís de pas per al trànsit rodat que havia d’entrar a l’Alta Garrotxa. Malauradament, l’any 1940, a causa d’uns forts aiguats que van provocar unes esllavissades al terreny, el traçat original es va veure afectat i el projecte es va desestimar.

Passat el pont continuem pel corriol. Passem pel costat d’una torre elèctrica i de seguida sortim a la carretera asfaltada.

Continuem per la carretera asfaltada i just abans de travessar el pont de Planserenes trobem el pal G34 Planserenes. Des d’aquí anem en direcció a l’església de Sant Grau d’Entreperes i l’església de Sant Miquel de Monteia.

Agafem un corriol que puja muntanya amunt. Passem per boscos de pi roig però, a mesura que anem guanyant alçada, deixem el pi per l’alzina.

De tant en tant el camí es creua amb la pista forestal que va al veïnat de Sant Grau d’Entreperes. Nosaltres seguim sempre pel corriol deixant de banda la pista.

Continuem caminant sempre seguint les marques grogues fins que arribem a una zona més oberta. Això vol dir que som a prop de can Pentinet, una de les primeres cases que hi ha al veïnat de Sant Grau d’Entreperes. Passem pel costat de la casa i continuem pujant amunt, passem per unes antigues feixes abandonades i trobem el pal G139 Sant Grau d’Entreperes.

Arribats aquí, anem en direcció a l’església de Sant Grau d’Entreperes i l’església de Sant Miquel de Monteia. Caminem per una pista de terra fins que de seguida veiem l’església de Sant Grau d’Entreperes.

Un cop visitada l’ermita, agafem un corriol que puja per dins un bosc d’alzina fins arribar al coll Sabassa. Aquí girem a la dreta i caminem fins a arribar al coll de Jou. Aquí el camí ja puja decididament fins al cim de la Calma (1.053 m), que és un mirador espectacular de tota la Garrotxa i una part de l’Empordà.

El cim rocallós de la Calma, entre les dues esglésies romàniques, ofereix una bona panoràmica sobre la vall del Fluvià i l’Alta Garrotxa: Sadernes, Sant Grau d’Entreperes, Santa Bàrbara, Montpetit i Montmajor, Ferran, Bestrecà, Talaixà, Sant Marc i el Comanegra, amb el Pirineu al fons i el Bassegoda.

Baixem de la Calma per un bosc d’alzina i pi i, sense adonar-nos-en, arribem a la nostra destinació: Sant Miquel de Monteia.

Per tornar cap a Sadernes només cal desfer el camí d’anada.

ESP
Sant Grau d’Entreperes es una construcción con características del siglo XII. La referencia documental más antigua conocida de la iglesia de Sant Grau data del año 1265 Sant Miquel de Monteia es un templo de una sola nave, con bóveda apuntada.

Salimos del palo G33 Sadernes y vamos en dirección a la iglesia de Sant Grau d’ Entreperes y la iglesia de Sant Miquel de Monteia.

Bajamos por un sendero que sale detrás de la iglesia de Santa Cecilia de Sadernes, siempre siguiendo las marcas amarillas.

Caminamos por un encinar hasta que encontramos un puente sin barandillas. Este es el puente de Sadernes. Se construyó en los años 30 del s. XX para que sirviera de paso para el tráfico rodado que tenía que entrar en la Alta Garrotxa. Desgraciadamente, en 1940, debido a unos fuertes aguaceros que provocaron desprendimientos en el terreno, el trazado original se vio afectado y se dejó de utilizar.

Pasado el puente continuamos por el sendero. Pasamos junto a una torre eléctrica y enseguida salimos a la carretera asfaltada.

Continuamos por la carretera asfaltada y justo antes de cruzar el puente de Planserenes encontramos el palo G34 Planserenes. Desde aquí vamos en dirección a la iglesia de Sant Grau d’Entreperes y la iglesia de Sant Miquel de Monteia.

Tomamos un sendero que sube hacia arriba de la montaña. Pasamos por bosques de pino rojo, a medida que ganamos altura, dejamos el pino por la encina.

De vez en cuando el camino se cruza con la pista forestal que sube al vecindario de Sant Grau de Entreperes. Nosotros seguimos siempre por el sendero ignorando la pista.

Continuamos caminando siempre siguiendo las marcas amarillas hasta que llegamos a una zona más abierta. Estamos cerca de can Pentinet, una de las primeras casas que hay en el vecindario de Sant Grau d’Entreperes. Pasamos por el lado de la casa y continuamos subiendo hacia arriba, pasamos por unas antiguas terrazas abandonadas y encontramos el poste G139 Sant Grau d’Entreperes.

Vamos en dirección a la iglesia de Sant Grau d’Entreperes y la iglesia de Sant Miquel de Monteia. Caminamos por una pista de tierra hasta que enseguida vemos la iglesia de Sant Grau d’Entreperes.

Una vez visitada la ermita, cogemos un sendero que sube dentro de un bosque de encina hasta llegar al coll Sabassa. Giramos a la derecha y caminamos hasta llegar al Coll de Jou. Aquí el camino ya sube decididamente hasta la cima de la Calma (1.053 m), que es un mirador espectacular de toda la Garrotxa y una parte del Empordà.

La cima rocosa de la Calma, entre las dos iglesias románicas, ofrece una buena panorámica sobre el valle del Fluvià y la Alta Garrotxa: Sadernes, Sant Grau d’ Entreperes, Santa Bàrbara, Montpetit y Montmajor, Ferran, Bestrecà, Talaixà, Sant Marc y el Comanegra, con el Pirineo al fondo y el Bassegoda.

Bajamos de la Calma por un bosque de encina y pino y, sin darnos cuenta, llegamos a nuestro destino: Sant Miquel de Monteia.

Para volver hacia Sadernes sólo hay que deshacer el camino de ida.

FR
Sant Grau d’Entreperes est une construction qui a des caractéristiques du XIIe siècle. Sant Miquel de Monteia est un temple d’une seule nef avec une voûte en pointe qui date de la fin du XIIe siècle ou du début du siècle suivant.

Le départ se trouve au poteau G33 Sadernes. Vous prendrez la direction de Sant Grau d’Entreperes et Esglèsia de Sant Miquel de Monteia.

Vous descendrez par un sentier qui débouche derrière l’Église de Santa Cecilia de Sadernes en suivant toujours les marques jaunes.

Vous vous enfoncerez dans un bois de chênes rouvres jusqu’à un pont sans parapet. C’est le pont de Sadernes. Il fut construit au XXe siècle, dans les années 30, pour permettre le passage des véhicules qui devait entrer dans la Haute Garrotxa. Malheureusement, les grandes crues de 1940 provoquèrent des éboulements qui endommagèrent le tracé original et le projet fut abandonné.

Après le pont vous continuerez sur le sentier, vous passerez à côté d’une tour électrique et tout de suite après vous prendrez la route goudronnée.

Vous continuerez sur la route goudronnée et juste avant de traverser le Pont de Planserenes vous trouverez le poteau G34 Planserenes où vous prendrez la direction Esglèsia de Sant Miquel de Monteia.

Vous prendrez un sentier qui grimpe dans la montagne, vous passerez au milieu de bois de pins rouges mais au fur et à mesure de la montée les chênes rouvres prendront la place des pins.

De temps en temps le chemin croise la piste forestière qui va au hameau du Veïnat de Sant Grau d’Entreperes mais vous continuerez tout le temps par le sentier sans tenir compte de la piste.

Vous continuerez à marcher en suivant toujours les marques jaunes jusqu’à une zone plus ouverte qui vous indiquera que vous vous rapprochez de Can Pentinet, une des premières maisons du hameau de Sant Grau d’Entreperes. Vous passerez à côté de la maison et vous continuerez à grimper ; vous passerez à côté d’anciennes terrasses de culture abandonnées et vous trouverez le poteau G139 Sant Grau d’Entreperes.

Arrivé à cet endroit, vous prendrez la direction Esglèsia de Sant Grau d’Entreperes et Esglèsia de Sant Miquel de Monteia. Vous marcherez sur une piste en terre jusqu’à ce que vous voyiez l’Église de Sant Grau d’Entreperes.

Après la visite de l’ermitage vous prendrez un sentier qui grimpe dans un bois de chênes rouvres jusqu’à ce que vous arriviez à Coll Sabassa. Là vous tournerez à droite et vous irez jusqu’au Coll de Jou. À cet endroit le chemin monte allègrement jusqu’au sommet de la Calma (1053 m), un mirador spectaculaire sur toute la Garrotxa et une partie de l’Empordà.

Le sommet rocailleux de La Calma, entre les deux églises romanes, offre une bonne vue panoramique sur la vallée du Fluvià et la Haute Garrotxa : Sadernes, Sant Grau d’Entreperes, Santa Bàrbara, Montpetit et Montmajor, Ferran, Bestrecà, Talaixà, Sant Marc et le Comanegra, avec les Pyrénées au fond, et le Bassegoda

Vous descendrez de la Calma par un bois de chênes rouvres et de pins et sans vous en rendre compte vous arriverez à votre destination : Sant Miquel de Monteia.

Pour rentrer vers Sadernes, il vous suffira de refaire le chemin de l’aller à l’envers.

ENG
Sant Grau d'Entreperes has all the characteristics of a twelfth-century church. The first known reference to this church is in a document dating from 1265. Sant Miquel de Monteia is a single-naved church with a pointed-arch roof

Start at signpost G33 Sadernes and head towards ‘Església de Sant Grau d’Entreperes i Església de Sant Miquel de Monteia’ along the path that originates from behind the church of Santa Cecília de Sadernes. Follow the yellow paint marks down into a holm-oak forest and across the half-hidden Pont de Sadernes, a bridge with no walls. Construction on this bridge started in the 1930s and it was designed to provide access for vehicles to the area of Alta Garrotxa. However, the floods in 1940 caused a series of landslides that affected the original site and the project was abandoned.

Once over the bridge, follow the path up to a electrical pylon and on to a asphalted road.

Turn right downhill but just before the road bridge of Pont de Planserenes you will see signpost G34 Planserenes on your left indicating you onward to ‘Església de Sant Grau d’Entreperes i Església de Sant Miquel de Monteia’.

Head uphill on the path, initially through Scots pine woodland but as you gain height increasingly through holm oaks.

Keep to the path as it crosses a number of times the broad track that provides vehicular access to the houses at Sant Grau d’Entreperes.

The yellow paint marks will lead you into a more open area near the house of Can Pentinet, one of the first of the scattered houses that stand in the area around Sant Grau d’Entreperes that you’ll see. Pass next to the house keeping uphill through some abandoned pastures and on to signpost G139 Sant Grau d’Entreperes.

From here, follow the sign pointing you to ‘Església de Sant Grau d’Entreperes i Església de Sant Miquel de Monteia’ along a good track that will quickly take you to church of Sant Grau d’Entreperes.

After visiting the church, take the path that climbs up through the holm-oak forest to a pass, Coll Sabassa. Here, turn right and walk on to another pass, Coll de Jou, from where the path then starts to climbs decidedly to the summit of La Calma (1,053m). Enjoy the spectacular views over much of La Garrotxa and part of L’Empordà.

The rocky summit of La Calma lying between these two churches provides splendid views over the valley of the river Fluvià and the area of L’Alta Garrotxa: Sadernes, Sant Grau d’Entreperes, Santa Bàrbara, Montpetit and Montmajor, El Ferran, Bestrecà, Talaixà, Sant Marc and Comanegra, with Bassegoda and the high Pyrenees as a backdrop.

Before heading down through a mixed forest of holm oak.and pine to quickly reach the church of Sant Miquel de Monteia.

To return to Sadernes, simply retrace your tracks.

Ver más external

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta