-
-
1.063 m
867 m
0
4,1
8,1
16,26 km

Vista 2936 veces, descargada 78 veces

cerca de Petra, Ma’an (Jordan)

(En el blog, se accede a la traducción automática al castellano, galego y euskera) (In the blog, you can access the automatic translation into English and other languages)

(Jordània) Ruta el desembre 2013; 16,3 km; +476 -476; 8 hores (amb visites). Excursió organitzada en el context del viatge a Jordània amb el següent itinerari: Inici al Centre de Visitants de Petra, Al Siq, temple de Khazneh o del Tresor, vall de Petra i temple de Ad Deir o Monestir. Tipus de sortida: anada i tornada al mateix punt; Dificultat: fàcil.

FA ANYS: L’any 629 els exèrcits de l’Islam van viatjar cap el nord i van guanyar la batalla de Yarmouk. Jerusalem va caure el 638 i Síria el 640. L’islamisme, en la dinastia sunní dels omeies, es va convertir en la religió dominant de la regió. Aquell any, a la península Ibérica, encara faltava un segle perquè es pogués parlar del primer sobirà a Astúries (Alfonso I, el 739) i encara més anys per els altres: Navarra (Iñigo Arista, 800), Catalunya (Wifred I, el 874) i Castella (Fernan González, el 929).

L’excursió comença en el Centre de Visitants i des d’aquí el camí va baixant. El nostre guia és Shareef Abu-Orabi, un home atent, amable i amb gran coneixement de Jordània i de Petra en particular. La bíblica Sela dels edomites, que el segle IV aC es va convertir en la capital dels nabateus, va ser esculpida dins d’un massís de roca de color rosat, totalment protegit de l’exterior. Els nabateus van esculpir temples, palaus i tombes monumentals i quan els romans hi van entrar, el 106 dC, van trobar una ciutat rica i sofisticada. El primer que troba el visitant són uns curiosos blocs de roca (Blocs Djinn) que són només un tast bàsic del que més endavant haurem d’admirar.

Els nabateus ja feien servir la Carretera del Rei per transportar encens i altres mercaderies a les importants ciutats de Síria. Sabem que era un camí que permetia unir els regnes de Edom, Ammon i Moab. Eren un antic poble que es va situar al sud i a l’est de Palestina. La capital era Petra, a uns 80km al sud-est del Mar Mort. Passem pel costat de la Tomba de l’Obelisc que representa un perfecte exemple d’unió artística d’estils. Sens dubte, els obeliscs són d’influència egípcia i el nínxol al centre, d’aire grecorromà. La part inferior, el Triclinium de bab As-Siq és una cambra amb tres bancs que tenia per finalitat celebrar les festes sagrades, anuals, en honor dels morts... ...

Go to the blog
Ir al blog
Ves al blog

Ver más external

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta