Coordenadas 8904

Fecha de subida 29 de abril de 2015

Fecha de realización abril 2015

-
-
1.432 m
375 m
0
5,4
11
21,65 km

Vista 2824 veces, descargada 98 veces

cerca de Maçanet de Cabrenys, Catalunya (España)

Pujada al Roc de la Campana (1.438m), al Roc de Frausa (1.402m), al Roc del Comptador (1.451m) i al Moixer (1.444m) passant pel Santuari de les Salines.

El Roc del Comptador es troba inclòs al repte dels 100 cims de la FEEC.

---------------------------------------

Sortida a la urbanització de Maçanet de Cabrenys i al poc de començar la ruta es deixa l'asfalt i comença una pista que, després d'aproximadament 1km, es transforma en un corriol que puja fins a trobar-se amb una pista en mal estat.

ATENCIÓ EN AQUEST PUNT: (Pujada pel bosc). A partir d'aquí, la pujada no segueix cap indicació ni camí fins passada una bona estona. Es puja entre alzines i el recorregut pot ser incòmode/molt incòmode durant algun tram). Després d'una estona, es troben marques blaves i vermelles.

Se segueix primer pel bosc i després seguint les marques fins arribar a una intersecció de pistes (cal seguir recte) i s'enllaça amb una pista gran i en molt bon estat que passa per la Casa Forestal. Paisatge de fageda.

A partir d'aquí, tot ''recte'' fins que la pista passa a ser un corriol (marques vermelles).

ATENCIÓ EN AQUEST PUNT: (Fletxa vermella a la dreta). Cal començar a pujar a la dreta. A partir d'aquí torna a ser una pujada força incòmode i confusa. Durant la pujada, directa per la fageda, es trobara alguna marca blava o vermella, sobretot a la part final de pujada). No hi ha camí marcat. POT SER que calgui superar alguna roca amb una petita grimpada (depenent si es va una mica a la dreta o a l'esquerre).

Després de creuar la fageda s'arriba al Coll de Sant Martí. El Roc de la Campana queda a l'esquerra i la resta, a la dreta.

A partir d'aquí, la ruta és fantàstica. Magnífic paisatge caminant entre fagedes, castanyers, fonts...

Es puja primer al Roc de la Campana. Pujada senzillai cim amb roques i bones vistes.

Es torna al Coll de Sant Martí per seguir el camí cap al Roc de la Frausa i després al Roc del Comptador, el cim més alt de la ruta. Del Roc del Comptador, se segueix cap al cim del Moixer, amb les antenes que el presideixen i molts vèrtexs geodèsics.

La baixada es fa seguint el corriol que passa pel Coll del Puig de la Creu i creua una esplèndida fageda (marques grogues) fins al Coll del Pou de la Neu, on comencen les marques vermelles i blanques.

LA BAIXADA ESTÀ MOLT BEN INDICADA. Molts cartells i els camins i corriols en molt bon estat.

En poc s'arriba al Santuari de les Salines, amb dues fonts pels voltants. La ruta passa, de camí, per una d'elles.

La baixada passa per corriols en gairebé tota la seva totalitat. Alternant fagedes i pinedes. Creuant algun rierol... I seguint fins al final les marques vermelles i blanques.

De tornada es passa també per darrere d'una masia (no habitada) abans d'unir-se en l'últim tram al camí de pujada de la ruta.

---------------------------------------

Ruta molt maca, sobretot des dels cims fins a Maçanet de Cabrenys. Molt recomanable a la tardor pels colors.

És per fer el salvatge durant la pujada, ja que es puja pel dret en dues ocasions. La resta, caminar i gaudir.

 • Foto de Santuari de Les Salines
És un santuari situat a uns quatre quilòmetres del poble i és un conjunt de construccions adossades, format per la capella, l'hostatgeria, el refugi i el pati. L'església, de petites dimensions, és d'una nau de volta apuntada, seguida i repicada; amb absis semicircular, orientada a ponent.
 • Foto de Font de Les Salines
A pocs metres del Santuari de les Salines hi ha una font, on hi brolla aigua abundant. La font ha estat restaurada amb pedra grisa i s'hi ha construït un banc. A prop s'hi han fet unes taules de picnic on l'ombra no hi falta.
 • Foto de Coll del Pou de la Neu
Coll entre el Moixer i el Santuari de les Salines.
 • Foto de Roc de Frausa (1.402m)
El Roc o Roca de (la) Fraussa i erròniament Roc de *Frausa o Roc de *França (francesització) és un pic situat a la serra de les Salines, entre els municipis de Maçanet de Cabrenys, a l'Alt Empordà, i Reiners i Ceret, al Vallespir. Amb 1.421 metres d'altitud, de manera errònia sovint se li atribueix la condició de cim culminant de l'Alt Empordà, per la proximitat al roc del Comptador, menys conegut però que, amb 1.451 metres d'altitud, és l'autèntic sostre de la comarca i de tot l'Empordà.
 • Foto de Roc de la Campana (1.438m)
El roc de la Campana és una muntanya de 1.438 metres, situada entre els municipis de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) i els Banys d'Arles i Palaldà (Vallespir).
 • Foto de Coll del Puig de la Neu
Coll just baixant del Moixer.
 • Foto de Coll de Sant Martí
Coll just abans d'arribar al Roc de la Campana.
 • Foto de Moixer (1.444m)
És un pic de la serra de les Salines, situat entre el municipi de Maçanet de Cabrenys a l'Alt Empordà i el Vallespir, i amb una altitud de 1.444 metres. Popularment, també se l'anomena el Repetidor, per les antenes que hi ha instal·lades al cim.
 • Foto de Roc del Comptador (1.451m)
El Roc del Comptador és un pic situat al municipi de Maçanet de Cabrenys. És el punt culminant (1.451 metres) de la serra de les Salines i de la comarca de l'Alt Empordà. És, així mateix, el punt més elevat de tot l'Empordà. Els francesos en diuen Roc de France, val a dir que sovint, aquesta fita s'atribueix de manera errònia als veïns Roc de Frausa (1.421 metres) o el Moixer (1.443 metres), que disten d'uns pocs centenars de metres del roc del Comptador i són més coneguts per la gent.
 • Foto de Font de les Salines
A pocs metres del Santuari de les Salines hi ha una font, on hi brolla aigua abundant. La font ha estat restaurada amb pedra grisa i s'hi ha construït un banc. A prop s'hi han fet unes taules de picnic on l'ombra no hi falta.
 • Foto de Aparcament
Aquí comença i acaba la ruta. Urbanització de Maçanet de Cabrenys.
 • Foto de Pujada pel bosc
ATENCIÓ! Pujada directament pel bosc. Algun tram pot ser complicat.
 • Foto de Comença pista
Comença la pista després del corriol.
 • Foto de Casa Forestal
Casa forestal (no habitada) rodejada d'escales i fonts de pedra.
 • Foto de Fletxa vermella a la dreta
ATENCIÓ! A partir d'aquí, pujada directament per la fageda fins al Coll de Sant Martí.

Comentarios

  Si quieres, puedes o esta ruta