Coordenadas 1545

Fecha de subida 19 de julio de 2014

Fecha de realización julio 2014

-
-
1.684 m
1.219 m
0
2,5
4,9
9,89 km

Vista 3162 veces, descargada 60 veces

cerca de Santa Fe del Montseny, Catalunya (España)

Zona: Montseny / Prelitoral (Central-Nord)
Comarques: La Selva i Vallès Oriental.
Data de realització: Gener 2014.

En resum: Pujada a tres cims d'aquesta part de la serralada del Montseny. Començant a la Font de Passavets, es puja al cim del Puig Sesolles (1.668m), al Turó de l'Home (1.706m) i a Les Agudes (1.705m) per una ruta còmode i clàssica.

El cim de Les Agudes es troba inclòs al repte dels 100 cims de la FEEC.

Inici: A l'aparcament de la Font de Passavets, a tocar de la carretera BV-5114 (Santa Fe).

Terreny: Pujada i baixada per camí còmode travessant fagedes (amb algun tram d'avets). La part alta dels cims és molt exposada al Sol. La majoria de ruta es fa per corriols i camins amples i còmodes pel bosc.

Dificultat [Fàcil]: La ruta en si és fàcil. Els camins són còmodes i sense pèrdua. La pujada al cim de Les Agudes és pedregosa.

Aigua: Hi ha dues fonts que rajen fresques. A l'inici hi ha la Font de Passavets i, de baixada, la Font de Briançó. S'hi pot veure, però són fonts sense garantia sanitària.


DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:

Passada la Font de Passavets cal seguir a la dreta, pujant direcció al Turó de l'Home. Els petits cartells van indicant quin és el camí a seguir mentre es puja fent esses per la fageda. Arribant al cim, es deixa la fageda per encarar els últims metres de pujada fins al coll que hi ha entre el Puig Sesolles i el Turó de l'Home.
-A l'esquerre, amb les antenes, el Puig Sesolles.
-A la dreta, sobre l'observatori meteorològic, el Turó de l'Home.
El camí de pujada als dos cims és evident.Un cop passat el Turó de l'Home, al Coll Sesbasses, cal seguir la cresta per sobre del corriol indicat. El corriol indicat amb cartells va a Les Agudes uns metres per sota.

Seguint la cresta es passa pel Turó de l'Home Mort. Uns metres després d'aquest, a la dreta, s'alça el cim del Puig Sacarbassa. El corriol passa pel costat d'aquest i arriba sense dificultat a la Collada de Sesagudes.

Un cop a la Collada de Sesagudes, només cal pujar uns metres per arribar al cim de Les Agudes, presidit per una gran creu de ferro. També hi ha algunes plaques.Per começar la baixada cal tornar a la Collada de Sesagudes i seguir el corriol que baixa a Santa Fe. Aquest no s'abandonarà mai ja que porta directament a l'aparcament de la Font de Passavets a través de la fageda.

Es passarà per la Font de Briançó i, arribant a l'aparcament, caldrà creuar la Riera de Passavets per sobre les pedres.
cima

Turó Gros (1.646m)

El Turó Gros és una muntanya de 1.644 metres que es troba al municipi de Fogars de Montclús, a la comarca del Vallès Oriental.
Collado de montaña

Coll de Pla Amagat

Coll que es troba entre el Puig Sesolles i el Puig Gros.
cima

Puig Sesolles (1.668m)

El Puig Sesolles és una muntanya de 1.667 metres que es troba al municipi de Fogars de Montclús, a la comarca del Vallès Oriental.
cima

Turó de l'Home (1.706m)

El Turó de l'Home és la muntanya més alta del massís del Montseny amb una altitud de 1.705 m, cosa que el situa per sobre dels altres dos cims més representatius del massís, les Agudes (1.705 m) i el Matagalls (1.697 m). El cim i les muntanyes properes fan de divisòria d'aigües entre la riera de Santa Fe i el naixement de la Tordera. A causa de la guarnició militar que hi va haver durant molts anys i de l'observatori meteorològic que hi havia al cim s'hi pot arribar fàcilment en vehicle privat agafant un trencant de la carretera BV-5114 i seguint un camí asfaltat. Actualment s'està negociant el traspàs del Turó de l'Home, que deixaria de pertànyer al Ministeri de Defensa i passaria a ser de la Generalitat. Aquest traspàs implica el desmantellament de totes les infraestructures humanes actuals (antenes, caseta del meteoròleg). L'observatori era un dels més antics de Catalunya amb dades des del 1880 fins al 2001, quan el Ministeri de Defensa va desmantellar-lo i per tant es va interrompre el registre de dades. Degut a la longevitat de la sèrie de dades de l'observatori, actualment el Servei Meteorològic de Catalunya està negociant la instal·lació d'una estació meteorològica automàtica.
Collado de montaña

Coll Sesbasses

Coll a peus del cim del Turó de l'Home.
cima

Turó de l'Home Mort (1.678m)

Cim secundari del Montseny, amb 1.678 metres.
cima

Puig Sacarbassa (1.658m)

Cim secundari del Montseny, amb 1.658 metres.
Collado de montaña

Collada Sesagudes

Collada a peus del cim de Les Agudes.
cima

Les Agudes (1.705m)

Les Agudes és una muntanya de 1.705 metres que forma part del Massís del Montseny. És a cavall dels municipis d'Arbúcies, a la comarca de la Selva i de Fogars de Montclús i del Montseny, a la comarca del Vallès Oriental.
fuente

Font de Briançó

Últim punt a visitar de la ruta.
fuente

Font de Passavets

Inici i final de la ruta.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta