Coordenadas 680

Fecha de subida 4 de julio de 2016

Fecha de realización julio 2016

-
-
1.689 m
1.219 m
0
2,2
4,4
8,7 km

Vista 1077 veces, descargada 41 veces

cerca de Santa Fe del Montseny, Catalunya (España)

Zona: Montseny / Prelitoral (Central-Nord)
Comarques: La Selva i Vallès Oriental.
Data de realització: Juliol 2016.

En resum: Pujada a tots els cims d'aquesta part de la serralada del Montseny, que va des de Les Agudes (1.705m) al Turó Gros o d'en Paletreques (1.644m) passant pel Puig Sacarbassa (1.658m), el Turó de l'Home Mort (1.678m), el Turó de l'Home (1.706m) i el Puig Sesolles (1.668m).

Inici: A l'aparcament de la Font de Passavets, a tocar de la carretera BV-5114 (Santa Fe).

Terreny: Pujada i baixada per camí còmode travessant fagedes (amb algun tram d'avets). La part alta dels cims és molt exposada al Sol. La majoria de ruta es fa per corriols i camins amples per bosc.

Dificultat [Moderada]: La ruta en si és fàcil. Es descriu com a moderada per la baixada del Turó Gros al camí ample que passa per la fageda. Són uns 400 metres de camp a través entre matolls que fan el tram força incòmode. També hi ha un petit tram de roques a la zona del Puig Sacarbassa.

Aigua: Hi ha dues fonts que rajen fresques. A l'inici hi ha la Font de Passavets i, de baixada, la Font de Briançó. S'hi pot veure, però són fonts sense garantia sanitària.DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:

Pujada creuant la Riera de Passavets a la dreta i seguint les marques. El camí de pujada es troba molt ben indicat, amb petits cartellets a gairebé cada intersecció. Pujada fàcil però constant fins a la Collada Sesagudes passant per la Font de Briançó. Un cop a la Collada Sesagudes, el cim de Les Agudes queda a la dreta i la resta de cims a l'esquerre.Al cim de Les Agudes hi ha una gran creu de Ferro, plaques, un pessebre... Hi ha una bona panoràmica del Montseny, des del Turó de l'Home al Matagalls. Fet el cim, es baixa de nou a la Collada Sesagudes per pujar al Puig Sacarbassa, un cim secundari. Hi ha un petit tram de roques a superar per arribar al cim. Cal dir que aquest cim secundari es pot evitar seguint el corriol que el voreja.

Baixada per seguir pel corriol que va al Turó de l'Home passant pel Turó de l'Home Mort, un altre cim secundari amb una pila de pedres al cim.

Un cop al Coll Sesbasses, per on passa la carretera, cal superar una petita pujada per fer el cim del Turó de l'Home, on hi ha un vèrtex geodèsic. Al costat hi ha un antic observatori meteorològic. Baixada per darrere i pujada al Puig Sesolles, coronat amb antenes i una zona d'aterratge per a helicòpters.

Passat el Puig Sesolles només queda el Turó Gros, un altre cim secundari que rep poques visites. Es passa pel Coll de Pla Amagat abans de pujar al primer dels cims, ja que té dos bonys. El segon, més alt, és el cim. Des del cim es veu tot el recorregut ja fet.La baixada del Turó Gros és camp a través per una zona de matolls fins a trobar la fageda i el camí gran de baixada. Aquest es troba molt ben indicat i baixa fent esses fins a la Font de Passavets.
Font molt popular i ben arranjada. Sense garantia sanitària. MOLT FREDA.
El Turó de l'Home és la muntanya més alta del massís del Montseny amb una altitud de 1.706 m., cosa que el situa per sobre dels altres dos cims més representatius del massís, les Agudes (1.705 m) i el Matagalls (1.697 m). El cim i les muntanyes properes fan de divisòria d'aigües entre la riera de Santa Fe i el naixement de la Tordera. La muntanya és famosa per l'obervatori meteorològic que alberga d'ençà l'any 1932.
Font que es troba de pujada. Sense garantia sanitària.
Cim secundari, entre Les Agudes i el Turó de l'Home.
El Puig Sesolles és una muntanya de 1.668 metres que es troba al municipi de Fogars de Montclús, a la comarca del Vallès Oriental.
Pou de neu restaurat.
Coll entre el Puig Sesolles i el Puig Gros.
Petit turó de roques.
Collada a peus de Les Agudes.
A peus del Turó de l'Home.
El Turó Gros és una muntanya de 1.644 metres que es troba al municipi de Fogars de Montclús, a la comarca del Vallès Oriental.
Les Agudes són una muntanya de 1.705 metres que forma part del massís del Montseny. Són a cavall dels municipis d'Arbúcies, a la comarca de la Selva, i de Fogars de Montclús i de Montseny, a la comarca del Vallès Oriental. Va haver-hi l'accident aeri del Montseny del 1970.
Cim secundari al Montseny.
Aparcament per a nombrosos vehicles a tocar de la carretera BV-5114.
S'acaba la zona de ''camp a través'' i s'arriba al camí ample.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta