-
-
2.840 m
750 m
0
16
31
62,02 km

Vista 9137 veces, descargada 481 veces

cerca de Tabescán, Catalunya (España)

Aquest recorregut es fa en 4 dies i recòrre els refugis de Graus, Certascan, Le Presbytère a Aulús Les Bains i l’Escolan a Bidous.

A cavall del Parc Natural de l'Alt Pirineu al Pallars Sobirà a Catalunya i del Parc naturel régional des Pyrénées Ariégeoises a França transcorre aquest trekking entre refugis de paisatges i natura meravelloses.

Boscos caducifolis i atlàntics, avetoses, pinedes, prats alpins amb multitud de llacs de gran bellesa i muntanyes salvatges, refugi d'espècies de flora singular i fauna.

On potser podem veure isards, marmotes, i el trencalós, però se'ns amagaran els gall fers i els óssos.

Però no tan sols parlem de natura, ja que aquests camins estan llaurats per l'home al llarg de l'història. Els jueus en la seva fugida de l'holocaust, els franquistes i els republicans espanyols. Una història dramàtica i humana que també en molts casos els va lliurar de la mort en una fugida a la Vida.

I és en aquest context històric que recorrerem aquesta travessa per homenatjar a totes les persones que van haver de patir les persecucions, les penúries econòmiques o qualsevol altre motiu que els va portar a travessar aquests colls del Pirineu en les Muntanyes de llibertat.

Este recorrido de 4 días de duración recorre los refugios de Graus, Certascan, Le Presbytère en Aulus Les Bains y l’Escolan en bidous.

A caballo del Parque Natural del Alt Pirineu en el Pallars Sobirà en Catalunya y del Parque natural regional de los Pirineos Ariégeoises en francia, transcurre este trekking entre refugios de paisajes y naturaleza maravillosas.

Bosques caducifolios y atlánticos, abetosas, pinedas, prados alpinos con infinidad de lagos de gran belleza y montañas salvajes, refugio de especies de flora singular y fauna.

Donde quizás podamos ver sarrios, marmotas y el quebrantahuesos, pero donde se nos esconderán los urogallos y los osos.

Pero no tan sólo hablamos de la naturaleza, ya que estos caminos han sido labrados por el hombre a lo largo de la historia. Los judíos en su huída del holocausto, los franquistas y los republicanos españoles. Una historia dramática y humana que también en muchos casos les libró de una muerte segura en su huída a la Vida.

Y es en este contexto histórico que recorreremos esta travesía, para homenajear a todas las personas que sufrieron las persecuciones, las penurias económicas o cualquier otro motivo que los llevó a atravesar estos collados de los Pirineos en las Montañas de Libertad.

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta