-
-
26 m
4 m
0
2,5
4,9
9,86 km

Vista 1128 veces, descargada 18 veces

cerca de Hellicht, Flanders (Belgique)

Zondag 22-06-2008
Omgeving Rotselaar
De wandeling bestaat uit 2 luswandelingen. We vertrekken aan het natuur-en recreatiedomein “Ter Heide” of “Toren Ter Heide”;, er is een ruime parking aan de polyvalente hal “De Meander, Vakenstraat 18.

In de voormiddag doen we de Meanderwandeling. De wandeling is 11km lang, kan echter ingekort worden tot 8,5km.

We wandelen langs goudgele akkers en komen aan de Soldatenbrug. Vandaar volgen we linkeroever van de Demer gedurende enkele kilometers stroomopwaarts. Onderweg komen we verschillende meanders tegen. Op de terugweg komen langs de Heikant en verder aan het Domein Ter Heide. Dit was tevens een vertrekpunt. Hier zien we ook de “Plas van Rotselaar”. Het domein is 30ha groot. Tijdens de zomermaanden kan men hier zwemmen of zonnen op de ligweide of het zandstrand, surfen is ook mogelijk.

Lunchen doen in het domein. Na de lunch doen we een tweede luswan-deling van 11km. We vertrekken terug aan het domein. Langs bossen, wei-den en beemden komen we in Rotselaar dorp, vervolgens aan de “Molen van Doren”. Vanaf hier volgen we de Dijle. We verlaten de Dijle en gaan richting Achterheide om vervolgens Wakkerzeel te bereiken. Hier zijn we halfweg en kunnen we een kleine pauze inlassen. Via bossen en velden bereiken de “Tarwelanden” en nadien de brug van Werchter. Aan de brug volgen we eerst de Dijle en vervolgens de Demer tot aan de Soldatenbrug. Van hier keren we terug naar het “Domein Ter Heide”.

1 comentario

  • Foto de awalk

    awalk 12-jul-2019

    He realizado esta ruta  verificado  ver detalle

    There is something for everyone. Walking, riding a bike, sunbathing on the beach, building sand castles😀 Parking, restaurant, playground for kids, sandy beach, deer, goat, walking and biking routes.

Si quieres, puedes o esta ruta