Tiempo  8 horas 14 minutos

Coordenadas 2706

Fecha de subida 18 de abril de 2016

Fecha de realización marzo 2016

-
-
725 m
96 m
0
7,3
15
29,33 km

Vista 3736 veces, descargada 64 veces

cerca de Castelló de la Plana, Valencia (España)

DESCRIPCIÓ:
Des de ja fa alguns anys anàvem mirant de creuar la serra del Desert de les Palmes d’un extrem a un altre seguint la carena principal de la serra. Buscàvem fer la travessa utilitzant els senders que mes s’apropen a la carena. I ací està el resultat final.
La serra del Desert de les Palmes forma part de les serres litorals que trobem pel llevant. Aquesta te una orientació SO-NE paral•lela a la mar. Es desenvolupa entre la plana de Castelló i la fossaque formen del Riu sec de Borriol i el Pla de Cabanes. Els seus límits son el riu Sec de Borriol, riu de la Pobla, Coll de Cabanes, Pla de Cabanes, barranc de Miravet, riu Xinxilla, Pla d’Orpesa, Mar Mediterrània, Plana de Castelló, riu Sec. Pera creuar la serra per la seua carena partirem del Riu Sec al extrem sud-oest i finalitzarem al Barranc de Miravet a la vesant nord-est. Nosaltres partim del Sanatori de Castelló, molt a prop del llit del riu Sec, i finalitzem a la Font del Perelló, junt al Barranc de Miravet.
Durant el recorregut busquem de pujar a tots els cims que es trobem en la carena principal de la serra. En la segona part del recorregut la carena principal es veu mes clara; però a la part inicial, sobre tot a la zona pròxima a la població de Borriol, podem haver mes dubtes en quant a quina es la divisòria d’aigües principal. Per la qual cosa hem optat per pujar a tots els cims principals de la zona seguint la orientació general da la serra.
La ruta puja a vint cims, començant per Tossal Gros i finalitzant per les Moletes. El llistat de cim que puja el podeu veure en la galeria d’imatges.
La major part del recorregut discorre per senders, encara que en algun tram agafem alguna pista, sobretot a la part final. Hi ha dos punt de dificultat a la ruta , estos son:
• La grimpada final a la Mola del Morico; on nosaltres vam optar per una de les possibles vies però no per la mes fàcil. Mes cap a la dreta hi ha una poció de grimpada molt mes fàcil.
• El sender que baixa des de Les Moletes fins els Coll del Ginebret; on el sender esta prou perdut. Hi ha moltes fites que ens permeten orientar-nos correctament.
Es molt recomanable aquesta travessa de la serra del Desert de les Palmes, però ja que no trobem cap font durant el recorregut es aconsellable dur molta aigua. Nosaltres vam invertir 8 h. 10 min. En fer la ruta, però parant a dinar i a esmorzar i corrent en diverses zones.

RECORREGUT:
Tanatori de la Magdalena, Garrofera pollastre, Tossal Gros (356 m.), El Collet, Tossal de El Collet (325 m.), Coco, Horta de Baix, Tossal de la Joquera (270 m.), Tossal de l’horta de baix(235 m.), Pintures rupestres de l’Albaroc, Tossal de l’Albaroc(274 m.), El Molinar(306 m.), Barranc de la Coma, Tossalet de les Forques(213 m.), Camí del Racó del Mas, Tossal de Llovera(353 m.), Mas de Babiloni, La casa verda(358 m.), Tossal de l’avenc(355 m.), Tossal de Racó de Miralles(363 m.), Coll del Mancebo, Raca(458 m.), El Collado, Cresta de Benissalema(391 m.), Coll de Benissalema, Roca Blanca(630 m.), El Portell, Mola del Morico(698 m.), Coll de la Mola, Cantal Gros(700 m.), Coll de l’Ondí, Cargol de Panxa(698 m.), Creu del Bartolo, El Bartolo(734 m.), Alt del Colomer(708 m.), Les Moletes (664 m.), Coll del Ginebret, Caseta de Selma, Camí de la Senyora, Camí de Miravet, Font del Perelló.
TOTAL: 29,4 Km.
Cima

ALT DEL COLOMER

Cima

CANTAL GROS

Cima

CARGOL DE PANXA

Waypoint

COCO

Collado de montaña

COLL DE LA MOLA

Collado de montaña

COLL DEL MANCEBO

Cima

CRESTA DE BENISSALEMA

Cima

EL BARTOLO

Cima

EL MOLINAS

Collado de montaña

EL PORTELL

Cima

LA CASA VERDA

Cima

LA RACA

Cima

LES MOLETES

Cima

MOLA DEL MORICO

Yacimiento arqueológico

PINTURES RUPESTRES DE L'ALBAROC

Cima

ROCA BLANCA

Cima

TOSSAL DE L'ALBAROC

Cima

TOSSAL DE L'AVENC

Cima

TOSSAL DE L'HORTA DE BAIX

Cima

TOSSAL DE LA JOQUERA

Cima

TOSSAL DE LES FORQUES

Cima

TOSSAL DE LLOBERA

Cima

TOSSAL DEL COLLET

Cima

TOSSAL DEL RACO DE MIRALLES

Cima

TOSSAL GROS

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta