Descarga

Distancia

56,59 km

Desnivel positivo

1.563 m

Dificultad técnica

Moderado

Desnivel negativo

1.230 m

Altitud máxima

1.827 m

Trailrank

70 5

Altitud mínima

496 m

Tipo de ruta

Solo ida

Tiempo en movimiento

3 horas 20 minutos

Tiempo

7 horas 18 minutos

Coordenadas

7134

Fecha de subida

10 de octubre de 2019

Fecha de realización

octubre 2019
 • Valoración

   
 • Información

   
 • Fácil de seguir

   
 • Entorno

   
Sé el primero en aplaudir
4 comentarios
 
Comparte
-
-
1.827 m
496 m
56,59 km

Vista 1635 veces, descargada 134 veces

cerca de la Pobla de Segur, Catalunya (España)

>> Català:

Ruta circular per la Serra de Boumort per a contemplar, a més de la tradicional Brama dels Cérvols de principis de la tardor, els bonics paratges i vistes de l'entorn. Una ruta per a gaudir-la poc a poc en qualsevol època de l'any!

Tot i que la ruta està dividida en dues tracks (per a facilitar escollir una o una altra, segons convingui), es pot fer tota seguida en una jornada, tot i que no ho recomano. En el nostre cas les hem fet en un parell de dies, fent nit prop de la Pobla de Segur, final de la primera ruta i punt de sortida d'aquesta segona. Si ho fem en sentit invers, es pot fer nit en Organyà o també en Figols, Coll de Nargó i Noves de Segre com alternatives més properes.

Aquesta segona ruta comença en la població de la Pobla de Segur (sud), a prop del Pont del Flamisell (N-260). Anirem per la carretera d'Aramunt i un poc més endavant i a l'esquerra per la de Claverol, per arribar fins Ortoneda per carretera asfaltada. A partir d'aquí tot seran pistes forestals fins arribar a Cabó i d'aquí a Organyà, final de la ruta prevista.

Trobareu un ventall de camins, de tot una mica i amb molta pedra en bona part del recorregut. De bon fer amb terreny sec i amb algunes fangueres en temps de pluges, especialment en el tram de Prat de Montaner fins prop de Cabó, uns 12 km. aprox. de baixada constant. Teniu en compte aquest detall si aneu sols i no porteu equip d'auto rescat (només si ha plogut molt). No sent imprescindible la tracció total amb reductora, recomano portar-la en algun tram molt concret.

Els paratges són molt bonics i us faran baixar del cotxe en moltes ocasions per a gaudir-los i per a localitzar als protagonistes de la ruta, els cérvols. Estem a les portes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i les vistes són magnífiques!.

Aquesta ruta pot fer-se durant tot l'any. Si el vostre interés és la Brama dels Cérvols, cal dir que només es veuen i se senten a primera hora del matí i a la caiguda de la tarda. Molt important no fer cap soroll i apagar els motors dels cotxes. Portar uns bons binoculars o prismàtics és obligatori per a la cerca i observació dels ramats de cérvols.

Recordeu que la Brama només és al començament de la tardor, de mitjans de setembre a mitjans d'octubre, però els cérvols hi són tot l'any, lo qual vol dir que qualsevol moment de l'any és bo per a l'observació.

La primera part de la ruta, de Cabó a la Pobla de Segur, la trobareu en aquest enllaç:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/serra-de-boumort-ruta-brama-del-cervol-etapa-1-2-cabo-la-pobla-de-segur-alt-urgell-pallars-jussa-42250396

En el peu de les fotos trobareu molta més informació d'interés!

Estic segur que us agradarà i molt aquesta ruta i si la feu, ja ens comentareu la vostra experiència personal.

Ruta feta amb un grup d'amics amb un Toyota Land Cruiser i dues Land Rover Discovery Td5.

- Recomanació:
Si teniu una mica de temps, pot ser us agradarà fer aquesta ruta complementària i pujar a l'estació de salt en parapent, molt a prop d'Organyà. Només per les bones vistes ja val la pena aquesta curta escapada.
Aquí teniu el track de la ruta:

https://es.wikiloc.com/rutas-parapente/de-organya-al-camp-de-vol-de-parapent-dorganya-i-el-mirador-panoramic-en-les-solanes-alt-urgell-42204585

Salut i rutes en 4x4!

>> Castellano:

Ruta circular por la Serra de Boumort para contemplar, además de la tradicional Berrea de los Ciervos de principios del otoño, los bonitos parajes y vistas del entorno. Una ruta para disfrutarla poco a poco en cualquier época del año!

A pesar de que la ruta está dividida en dos tracks (para facilitar escoger una u otra, según convenga), puede hacerse toda seguida en una jornada, a pesar de que no lo recomiendo. En nuestro caso las hemos hecho en un par de días, haciendo noche cerca de la Pobla de Segur, final de la primera ruta y punto de salida de esta segunda. Si lo hacemos en sentido inverso, se puede hacer noche en Organyà o también en Figols, Coll de Nargó y Noves de Segre como alternativas más próximas.

Esta segunda ruta empieza en la población de la Pobla de Segur (sur), cerca del Pont del Flamisell (N-260). Iremos por la carretera de Aramunt y un poco más adelante y a la izquierda por la de Claverol, para llegar hasta Ortoneda por carretera asfaltada. A partir de aquí todo serán pistas forestales hasta llegar a Cabó y de aquí a Organyà, final de la ruta prevista.

Encontraréis un abanico de caminos, de todo un poco y con mucha piedra en buena parte del recorrido. De buen hacer con terreno seco y con algunos barrizales en tiempos de lluvias, especialmente en el tramo de Prat de Montaner hasta cerca de Cabó, unos 12 km. aprox. de bajada constante. Tened en cuenta este detalle si vais solos y no lleváis equipo de auto rescate (solo si ha llovido mucho). No siendo imprescindible la tracción total con reductora, recomiendo llevarla en algún tramo muy concreto.

Los parajes son muy bonitos y os harán bajar del coche en muchas ocasiones para disfrutarlos y para localizar a los protagonistas de la ruta, los ciervos. Estamos en las puertas del Parc Natural de l'Alt Pirineu y del Parc Nacional d'Aigüestortes, las vistas son magníficas!.

Esta ruta puede hacerse durante todo el año. Si vuestro interés es la Berrea de los Ciervos, hay que decir que solo se ven y se sienten a primera hora de la mañana y a la caída de la tarde. Muy importante no hacer ningún ruido y apagar los motores de los coches. Llevar unos buenos binoculares o prismáticos es obligatorio para la busca y observación de las manadas de ciervos.

Recordad que la Berrea solo es a comienzos del otoño, de mediados de septiembre a mediados de octubre, pero los ciervos están todo el año, lo cual quiere decir que cualquier momento del año es bueno para la observación.

La primera parte de la ruta, de Cabó en la Pobla de Segur, la encontraréis en este enlace:

https://es.wikiloc.com/rutas-todo-terreno/serra-de-boumort-ruta-brama-del-cervol-etapa-1-2-cabo-la-pobla-de-segur-alt-urgell-pallars-jussa-42250396

En el pie de las fotos encontraréis mucha más información de interés!

Estoy seguro que os gustará y mucho esta ruta y si la hacéis, ya nos comentaréis vuestra experiencia personal.

Ruta hecha con un grupo de amigos con un Toyota Land Cruiser y dos Land Rover Discovery Td5.

- Recomendación:
Si tenéis un poco de tiempo, puede ser os gustará hacer esta ruta complementaria y subir a la estación de salto en parapente, muy cerca de Organyà. Solo por las buenas vistas ya merece la pena esta corta escapada.
Aquí tenéis el track de la ruta:

https://es.wikiloc.com/rutas-parapente/de-organya-al-camp-de-vol-de-parapent-dorganya-i-el-mirador-panoramic-en-les-solanes-alt-urgell-42204585

Salud y rutas en 4x4!
Parquing

Inici ruta. Pobla de Segur, Pont del Flamisell (512 m)

Lago

Pantà de Sant Antoni (532 m)

Intersección

Continuem per l'esquerra direcció Ortoneda (730 m)

Panorámica

Roc de Santa i Ortoneda (980 m)

Panorámica

Vista enrera al camí fet (1136 m)

Collado de montaña

Coll de la Creu (1297 m)

Fuente

Font sense nom (1330 m)

Panorámica

Vista enrera des de les Roques de Sant Andreu (1425 m)

Intersección

Bifurcació, continuem per l'esquerra (1421 m)

--> Observació d'aquest punt de la ruta. > Català: El camí de l'esquerra (Pista de Masos de la Coma), és per el que continuarem. El camí de la dreta (Pista de Boumort), es troba tallat al trànsit rodat i només és accessible per a les visites guiades al Cap i Refugi de Boumort durant la temporada de la Brama. Aquesta pista creua de nord a sud la Serra de Boumort i arriba fins prop del petit nucli de Bóixols (C-363). Cal dir que aquest camí (tallat en ambdós extrems), és on es concentra la gran població de cérvols, on és més fàcil trobar-los i sentir-los, però és de rigorós pagament. La visita inclou guia i vehicle 4x4. La resta de l'any està oberta a la circulació. > Castellano: El camino de la izquierda (Pista de Masos de la Coma), es por el que continuaremos. El camino de la derecha (Pista de Boumort), se encuentra cortado al tráfico rodado y solo es accesible para las visitas guiadas al Cap y el Refugio de Boumort durante la temporada de la Berrea. Esta pista cruza de norte a sur la Serra de Boumort y llega hasta cerca del pequeño núcleo de Bóixols (C-363). Hay que decir que este camino (cortado en ambos extremos), es donde se concentra la gran población de ciervos, donde es más fácil encontrarlos y sentirlos, pero es de riguroso pago. La visita incluye guía y vehículo 4x4. El resto del año está abierta a la circulación.
Panorámica

Pista dels Masos de la Coma (1394 m)

Fuente

Camí en el Barranc de la Coma d'Orient (1764 m)

Collado de montaña

Prat de Montaner (1837 m)

> Catalá: ¡¡¡Dues observacions importants!!! 1/ Veureu que una mica més endavant el track fa una traçada recta i no segueix el camí... Demano disculpes, mea culpa, havia posat en pausa el navegador en una aturada per menjar i no he recordat activar-lo de nou :-( De totes formes és molt fàcil seguir el camí fins a retrobar el track. Seguiu per la pista més ampla, rodada i evident i no agafeu cap altre camí més estret i menys transitat. 2/ Aquest tram de baixada constant és més humit i amb trams de molta fanguera si ha plogut. No és perillós, però ens pot fer la punyeta i embussar-nos. Teniu-lo en compte! > Castellano: ¡¡¡Dos observaciones importantes!!! 1/ Veréis que algo más adelante el track hace una trazada recta y no sigue el camino... Pido disculpas, mea culpa, había puesto el navegador en pausa en una parada para comer y no he recordado activarlo de nuevo :-( De todas formas es muy fácil seguir el camino hasta reencontrar el track. Seguid por la pista más ancha, rodada y evidente y no cojáis ningún otro camino más estrecho y menos transitado. 2/ Este tramo de bajada constante es cara norte y por eso más húmedo y con tramos de mucho barrizal si ha llovido. No es peligroso, pero nos puede fastidiar y atascarnos. Tenedlo en cuenta!
Fuente

Font dels Aiguals (1205 m)

Foto

Vistes a la Serra de Prada (1075 m)

Des dels Revolts de Rantell, on ens trobem, és veu molt bé el traçat de la nova pista de Cabó que hem fet a l'inici de la ruta anterior
Panorámica

Camí d'Escales (817 m)

Monumento

Ermita Sant Serni de Cabó (778 m)

Foto

Curiositats del camí (714 m)

Monumento

Ermita Sant Miquel (716 m)

Situada a l'entrada de el Vilar de Cabó
Foto

Arribem a Organyà. Avda. de Santa Fe (586 m)

Parquing

Final ruta. Organyà, Plaça de les Homilies (558 m)

En aquesta plaça fan el mercat setmanal i és molt a prop del centre històric que val la pena visitar

4 comentarios

 • Foto de morgan111

  morgan111 27 ago. 2020

  He realizado esta ruta  verificado  ver detalle

  BONES JOAN
  RUTA MOLT GUAPA, LLÀSTIMA QUE EN ARRIBAR A LA FONT DELS IGUALS EL CAMI ESTAVA TALLAT PER OBRES ( A 6 KM DE CABO ) MITXA VOLTA I TORNEMI
  VOLIEM PASSAR PEL REFUGI DE BOU MORT I SORTIR A LA L- 511 PERO UNA PUNXADA ENS FER TIRAR CAP A HORTONEDA
  GRACIES PER LA RUTA

 • Foto de Joan Rover

  Joan Rover 27 ago. 2020

  Hola morgan111! Gràcies a tu per compartir les teves experiències. Sento que els imprevistos us hagin fet canviar la ruta. Tranquil, ens passa a tots, sovint hem de fer canvis. La part bona és que de vegades improvisar et porta a descobrir noves rutes i nous paratges no previstos. Tot suma!
  Salutacions,
  Joan Rover

 • geller 12 oct. 2020

  Hola Joan,
  Molt bona ruta, amb terreny molt divers i vistes espectaculars de tota la vall. Com bé comenta morgan111, en arribar a les fonts dels Aiguals hi havia una excavadora al mig del camí que ens va obligar a donar la volta. Des del Prat de Montaner fins a les fonts dels Aiguals amb molt fang.
  Gràcies per compartir aquesta ruta que segur que repetiré.

 • Foto de Joan Rover

  Joan Rover 13 oct. 2020

  Moltes gràcies geller per compartir-nos la teva experiència i les indicacions de la ruta. Moltes gràcies per escollir-la i celebro que l'hagis gaudit :-)
  Salutacions,
  Joan Rover

Si quieres, puedes o esta ruta