Tiempo  5 horas 21 minutos

Coordenadas 3643

Fecha de subida 21 de septiembre de 2015

Fecha de realización septiembre 2015

-
-
12 m
0 m
0
5,2
10
20,96 km

Vista 1719 veces, descargada 28 veces

cerca de Lisp, Flanders (Belgique)

Wandelclub Dauwstappers van Edegem organiseerden in Lier hun najaarstocht op 20 september 2015. We vertrokken aan het Parochiehuis in de Eeuwfeestlaan voor een aangenaam gevarieerde wandeling door het land van Pallieter.

Op het einde van de Eeuwfeestlaan ging het even langs de Guldensporenlaan, over de spoorweg en via de Barnardijnenlaan langs de spoorweg richting Kleine Nete en Netekanaal. Aan de Nazarethdreef staken we de spoorweg over en pikten de GR12 Amsterdam-Parijs op, die ons langs de Beatrijslaan en kasteel Heidebloem naar de Beemdweg en de Emblemsesteenweg voerde.

Voor we het dorp bereikten daalden we nog even linksaf en volgden de Kleine Netedijk tot aan het Netekanaal. Langs het jaagpad keerden we dan een kilometertje terug naar de brug van de Kesselsesteenweg. Even de trappen omhoog en linksaf naar Emblem voor een eerste rustpauze in de St-Jozef basisschool.

We keerden langs de Kesselsesteenweg terug naar Netekanaal en Kleine Nete en volgden nu achter visvijver naast de Bollaakdijk langs de KLeine Nete het jaagpad, dat hier Vogelzangpad heet. Na goed 700m vonden we ook weer aansluiting met de GR12.

Even voorbij taverne De Beemden verlaten we het jaagpad naar rechts en bereiken door een bosrijk gebied het provinciaal groendomein Kesselse Heide. We verkenden een flink stuk van dit mooi stukje natuur: een Kempens landschap met kleurrijke afwisseling van zand- en heidevlakten en naald- en loofbossen.
Uiteindelijk komen we via het Vogelzangpad terug op de Emblemsesteenweg en keren terug naar Empblem voor een tweede rustpauze.

We steken de Oostmalse steenweg over naar de Tongelweg die we linksaf volgen tot we kunnen aansluiten op de voormalige spoorlijn, nu fiets- en wandelpad dat ons terugbrengt naar Lier aan de drukke R16 en de Lispersteenweg. De laatste anderhalve kilometer trekken we dan door de voor wandelaars wat saaiere maar wel rustige woonstraten van Lier terug naar het beginpunt aan de Eeuwfeestlaan.
Picnic

Eeuwfeestlaan

Parochiezaal, start van de wandeling
Waypoint

Bernardijnenlaan

Waypoint

Netekanaal

Waypoint

achter de Kriekenstraat

Waypoint

aan de Kromme Ham

Waypoint

op de GR12

Waypoint

de Beemdweg

Waypoint

de Kleien Nete

Waypoint

naast de Kleine Nete dijk

Waypoint

het Netekanaal

Waypoint

Kesselsesteenweg brug

Waypoint

voormalig gemeentehuis Emblem

Waypoint

Vogelzangpad

Waypoint

Kesselse Heide

Waypoint

Kesselse Heide

Hier staat ook een rustbank
Waypoint

Vliegenzwam in de Kesselse Heide

Waypoint

Kesselse Heide

Waypoint

tussen Vaerestraat en Elzestraat

Waypoint

Emblemsesteenweg

Waypoint

voormalige spoorlijn

Waypoint

Voormalige spoorlijn aan de Rantse binnenweg

Castillo

Kasteel Heidebloem

Picnic

St-Jozef Emblem

Basisschool

Comentarios

    Si quieres, puedes o esta ruta